במידה והיצירתיות זורמת לכם בדם, צבעים קופצים לכם לעיניים מתוך הפרסומות ואתם מוצאים את עצמכם מתעכבים על כל פרטי העיצוב בכל אתר או הזמנה לחתונה – יכול מאוד שתקשורת חזותית היא התחום בדיוק בשבילכם. לימודי תקשורת חזותית, או עיצוב גרפי כפי שנהגו לקרוא להם בעבר, הם לימודים שיקחו את היכולת העיצובית שלכם לקצה ויקנו לכל אחד ואחת את הכלים לקריירות שונות ומגוונת בעולם העיצוב הגרפי והדימוי החזותי. אז מדוע גם לכם ולכן כדאי להתעניין בתואר בתקשורת חזותית? כל המידע במאמר הבא.
מהי תקשורת חזותית?
עולם העיצוב הגרפי והדיגיטלי השתנה לאין ערוך בשנים האחרונות. אם בעבר היינו חושבים בעיקר על עיצוב של עיתונים, ספרים או לוחות מודעות, הרי שמאז נכנס האינטרנט ואיתו מיליוני האתרים השונים לחיינו – כל התפיסה החזותית שלנו השתנתה וכך גם הצורך במעצבים מתקדמים השולטים בתוכנות ובטכניקות ייחודיות.
תקשורת חזותית עוסקת למעשה, בכל מה שמתקשר לנראות חזותית בתחומים שונים ובכלל זה להעברת מסרים בפרסום, במדיות השונות, בטלוויזיה, באתרי האינטרנט ועוד. תחום זה מאפשר הבעה עצמית ברמה גבוהה ומדויקת באמצעות עיצוב ואמנות חזותית, כאשר מירב שיעורי הקורסים יתמקדו בלימודים תיאורטיים, בשיעורים מעשיים ובמה שביניהם.
למי לימודי תקשורת חזותית יכולים להתאים?
הלימודים יתאימו בעיקר לאנשים שרוצים להשפיע וליצור, בעזרת כלים מתקדמים והכרה של תחילת העידן העיצובי על עקרונותיו השונים. המועמדים הרלוונטיים ללימודי תקשורת חזותית יהיו אנשים יצירתיים, אמנותיים ובעלי תשוקה לעיצוב ואסתטיקה.
בנוסף, הלימודים יתאימו לאנשים שיהיו מעוניינים להשתלב בהמשך דרכם בתחומים שונים כמו למשל בתחום החינוך וההוראה (בשילוב של לימודי תעודת הוראה), בתחום הפרסום ובתחומים נוספים בעולם העיצוב עליהם נרחיב בהמשך.
כמה זמן נמשכים הלימודים ומה כוללים תכני הלימוד בתואר הראשון?
לימודי תואר ראשון בתקשורת חזותית נמשכים כ-4 שנים ובשל היותם מבוקשים מאוד, ניתן למצוא מסלולים שונים במוסדות לימוד שונים ברחבי הארץ. הלימודים מעניקים בסיומם, תואר אקדמי ראשון בתחום העיצוב (B.Des – Bachelor of Design).
בין הקורסים ותכני הלימוד הנלמדים בתואר הראשון:
- עקרונות העיצוב
- אמנות פלסטית
- תוכנות עיצוב וגרפיקה במחשב
- עיצוב לאינטרנט
- עיצוב חוויית משתמש ועיצוב ממשק (UI,UX)
- טכניקות הדפס
- יסודות האיור
- עיצוב פרסומי
מהן אפשרויות התעסוקה השונות בתחום?
עולם התקשורת החזותית הינו גדול ומציע מגוון אפשרויות עיצוביות לבוגרי תואר ראשון.
בין האפשרויות המועדפות והמבוקשות, ניתן למצוא למשל השתלבות בחברות היי-טק, מחלקות עיצוב אופנה, משרדי פרסום, עבודות בתחום האיור, בתחום ההדמיות ועוד.
כמו כן וכמו ברוב המקצועות המודרניים, העלייה בשכר מגיעה עם השנים וצבירת הניסיון ומעצבים גרפים מנוסים ומקצועיים, מרוויחים משכורות הולמות ומכובדות מאוד בשוק כיום. גם אנשים שמעוניינים לעבוד כעצמאיים, יכולים למצוא מספר גדול של פרויקטים בתחום ואף כאלה המאפשרים עבודה מרחוק.
מה ההבדלים העיקריים בין תואר ראשון לשני בתחום?
תואר שני בתקשורת חזותית (M.Des), מיועד בעיקרו לאנשים בעלי הכשרה בתחום העיצוב, או לכאלו המחזיקים בתואר ראשון בתחום. תכנית הלימודים בתואר השני, תתמקד בכלים מעשיים וחדשניים יותר, תוך שילוב העולם העיצובי והחזותי עם המציאות העכשווית והשפעותיה הרבות.
לימודי התואר השני אורכים לרוב כשנתיים ובנויים מ-4 סמסטרים. בהתאם להתפתחות הדיגיטלית ולמציאות המורכבת בארץ בפרט ובעולם בכלל בעידן הדיגיטלי בו אנו חיים, התואר השני בתקשורת חזותית יכול לספק למעצבות ומעצבים רבים את הכלים לביטוי, למחאה, לתמיכה ולהעברת מסרים שונים בדרך ייחודית, ויזואלית, אמנותית ופרסומית.
מתכונת הלימודים בתואר השני, משתנה בדרך כלל בצורה משמעותית מהתואר הראשון ומאפשרת יותר מרווח בין השיעורים, הקורסים והמטלות. הלימודים מתקיימים בדרך כלל כיומיים בשבוע, כשבמוסדות לימודים רבים אחד הימים הוא שישי.
לסיכום – תקשורת חזותית היא שפה עיצובית
למעצבים בתחומים שונים כיום יש יכולת להשפיע, להתבטא ולהעביר מסרים בשפה אותה כמעט כולנו יכולים להבין, אך רק מעטים מאיתנו יכולים לדבר. קשרים פוליטיים, חברתיים, כלכליים ואמנותיים, מקבלים זוויות חדשות ומרעננות על ידי מעצבים שונים ברחבי העולם.
לכן במידה וגם אתם מרגישים שיש לכם נפש עיצובית ובא לכם להיכנס למעגל עבודה הכולל תחומים משפיעים, חדשניים ומעניינים – כדאי שתיקחו בחשבון לימודי תואר ראשון ושני בתקשורת חזותית, כי אולי את או אתה, הם האנשים שיעצבו את העתיד.