בכל יום בעשורים האחרונים אנחנו יותר ויותר משתמשים בטכנולוגיה בחיינו. הטלפונים החכמים, הטלוויזיות החכמות, אתרי אינטרנט, אפליקציות, מחשבים ועוד. כל אלה תופסים מקום כזה מכובד בחיינו משתי סיבות פשוטות: זמן ונוחות. הטכנולוגיה ככל שהיא מתקדמת, היא חוסכת לנו זמן.
החל מהמאה ה-19, המהפיכות בתעשייה שלנו עבדו על נושא הזמן באופן מרשים: מנועי קיטור, מכונאות, חשמל, גז (או בקיצור אנרגיה). לאט עם הזמן נושא בטכנולוגיה החל לכוון את עצמו גם בנוגע לנוחות: מכוניות, מטוסים, מכונות כביסה, ועוד.
היום נושא הזמן והנוחות נראים לנו מובנים מאליהם. חיפוש מידע הפך לדבר כל כך מהיר. חוויות שונות שהיום לוקחות שעות או/ ימים לוקחים לנו בימינו דקות.
החברה של ימינו משתמשת יותר ויותר באמצעים טכנולוגיים דיגטליים שמקצרים לנו זמן. על כן נושא הנוחות אנחנו רואים זאת בחברות אשר שמות דגש על אפיון חווית משתמש (UX Design). דבר זה מתייחס לשירותים דיגיטליים כגון: אתרי האינטרנט, אפליקציות שונות, מכשירים ניידים, מחשבים ועוד.
כמקצוע נדרש אנחנו מציעים לכן קורס חוויית משתמש אצלנו במכללת אימג'.
מה כולל קורס חווית משתמש?
- קורס מקצועי, מקיף ומתקדם, אשר נותן לכן הרחבה בנושאי אפיון ועיצוב חוויית משתמש.
- לימוד של ביצוע מחקר ניתוח של הצרכים של המשתמשים, החל מקונמפט כללי ועד לאפיון ועיצוב ספציפי אשר מותאם לצרכים ורצונות של הלקוח והמשתמש.
- לימוד תיאוריה המתייחסת להתנהגות צרכנית, פסיכולוגיה וההיבטים המעשיים של חיפוש האפיון המתבקש.
מהו מחקר אפיון משתמש?
כאשר אנחנו ניגשים לפרוייקט, אנחנו צריכים לגבש לעצמנו את המטרות שיובילו לחייה הנכונה. אנחנו צריכים לחקור את ההתנגהות של המשתמשים הפוטנציאלים של המוצר. קבוצות מחקר, ראיונות, הבנה של החברה עצמה והמוצר. אפיון לקוחות קיימים, מטרות עסקיות.
דרך נוספת היא הסתכלות על השוק בארץ ובעולם של המוצר. מי הם המשתמשים, מי הם הצרכנים, ממה השוק מורכב, כיצד הוא ייחודי בארץ, או כיצד ניתן להפוך אותו לבין לאומי באופן חלק. מה הם האילוצים הטכנולוגים העומדים בדרכנו והמדיות השונות בהם רוצים להפיץ את המוצר.
שלושת הכללים של חוויית אפיון משתמש
חווית אפיון משתמש קיימת נמצאת בכל מקום במוצר דיגיטלי. הרעיון או שהחווייה תהיה כל כך נוחה, שלא נשים לב לכך. למשל אתר אינטרנט: עמוד הכניסה כבר מביא לנו אינפורמציה אם הגענו למקום הנכון וכיצד לנווט. ישנן כללים ברורים וסימנים שמעידים על לאן אנחנו צריכים ללכת. החווייה צריכה להיות זהה מבחינת הנוחות והנגישות גם אם אנחנו מגיעים לאתר בטלפון, טאבלט וכו'.על כן צריך לעקוב אחר שלושה כללים בסיסיים שיעזרו לנו להביא לחווייה הנכונה:
- נראות – האסתטיקה של האתר חשובה. לא נשים כותרת בוורוד זועק על רקע אדום זועק. העין לא תאהב את זה ובתגובה ננסה ללכת לאתר אחר. הסדר והארגון של האתר חשובים. הצבעים, הגופן כולם צריכים להיות נוחים לעין.
- שימושיות – ניווט באתר צריך להיות נוח. הגעתן לאתר שלנו למשל ואתן מחפשות מידע על קורסים למתחילות. מיד בראש הדף שלנו תוכלנה לראות את הקורסים שלנו ולגלול מיד לקורסים למתחילות. למעשה קליק אחד יביא אותך לרשימה המבוקשת. נוחות כזו נוגעת גם במובן הזמן, פחות חיפוש, הגע מיידית למידע הנדרש ונוחות מירבית בנראות.
- אמינות – נוחות, זמן, נראות. כל אלה מובילים את הצרכן לראות את ההשקעה והאיכות של המוצר וכן את האמינות. יחד עם זאת, כדי להביא את המוצר לרמת אמינות גבוהה אף יותר, סיפוק כל המידע עליו יכולה להביא לרמת אמינות לצמוח
מכללת אימג'
כפי שאתן יכולות לראות, אפיון חוויית משתמש הנו תחום רחב, מעניין ומעל לכל חשוב. קריירה בתחם זה יכולה להביא סיפוק רק וכן הרחבת הידע באופן ניכר. אצלנו במכללת אימג' נשמח לעזור לך ולהקנות לך את כל הכלים הדרושים בדרך זו. ניתן למצוא מידע נוסף בעמוד הקורס שלנו או בבלוג שלנו וכמובן נשמח לשמוע ממך בכל פנייה ושאלה.