סיימתם קורס עיצוב גרפי בהצלחה וההתרגשות בשיאה. אנו במכללת אימג' ללימודי העיצוב לנשים, מלווים את בוגרות הקורסים השונים ומקנים להן הן בזמן הלימודים והן לאחריהם, מגוון של טיפים, הכוונות וסדנאות ליציאה לדרך עצמאית.
כאן במאמר זה, עבור קהל קוראינו ומבקרי האתר מכל קצוות הארץ, נשמח לחלוק אתכם מגוון של טיפים שונים שיסייעו לערוך את הצעדים הראשונים בדרך להקמתו של עסק עצמאי ומשגשג בתחום העיצוב הגרפי; השילוב האולטימטיבי בין תשוקה יצירתית לבין רוח יזמית.
הגדירו ומקדו את תחומי המומחיות והשירותים שלכם
וודאי שאלו דברים שגם מתגבשים במהלך הקורס עצמו; באיזה סוג של עיצוב גרפי אתם חשים שאתם 'חזקים'? שאלו הם אזורי הנוחות שלכם והנושאים שבהם אתם יכולים לתת שפע של ערך מוסף. הדבר יכול להתבטא בעיצוב לוגואים ובשפת המיתוג של העסק בכללותו, בעיצוב אתרים, מדיה מודפסת, עיצוב למארזים, עיצוב לספרים וכיוצא בכך.
כחלק מן הנתונים שיסייעו לכם לקבל את ההחלטה הנדרשת, ערכו מחקר שוק מעמיק ובדקו את השוק והשירותים הפופולריים והנדרשים בו. שאלו את עצמכם שאלה מהותית: כיצד אתם יכולים לבדל את עצמכם מן המתחרים והקולגות?
– כאשר אתם מגדירים בבירור את השירותים שאתם מציעים, כך אתם גם מכוונים את עצמכם לקהל ממוקד יותר, ומשדרים מיקוד ומקצועיות רבים יותר.
התוו לעצמכם תוכנית עסקית ברורה
תוכנית עסקית היא בגדר חובה עבור כל עסק ובכל היקף פעילות. מטרתה של התוכנית העסקית היא למנות את המטרות העסקיות, ולהגדיר יעדים ברורים וישימים.
בהמשך ישיר לפסקה מעלה, התוכנית העסקית כוללת ומסתמכת על ניתוח שוק וכוללת פרטים על שוק היעד, הנוף התחרותי ואסטרטגיית התמחור.
התוכנית העסקית היא במרביתה תכנון כלכלי שמטרתה להעריך את הוצאות ההקמה, ההוצאות הקבועות וההוצאות הצפויות השוטפות, מקורות ההכנסה ונקודת האיזון.
כמו כן, תוכנית עסקית לרוב תמנה במדויק את אסטרטגיית השיווק עם תכנון להשגת לקוחות חדשים ושימור לקוחות קיימים. במידה ואלו הם תכנים שאינם כלולים בקורס בו אתם למדים או שאינכם בטוחים כיצד לגשת לדבר, הרי שאת התוכנית העסקית מומלץ לערוך עם יועץ עסקי.
שמירה על סדר עסקי ברור
על אף שניתן לנהל את הנושאים החשבונאיים באופן עצמאי וללמדם לבד, הרי שאנו ממליצים להיעזר ברואה חשבון שייקח את המושכות בנושא זה, ויאפשר לכם לעסוק בעבודתכם וביצירותיכם.
רואה החשבון יכול לסייע רבות ברישום העסק לרבות פתיחת התיק (בין אם כעוסק פטור בתחילת הדרך לאור צפי הכנסות נמוך יחסית ובין אם בעוסק מורשה באם ישנם כבר לקוחות קיימים וצפי הכנסות התואם את סוג התיק.
הקפידו לעבוד כחוק, זכרו כי זהו חלק בלתי נפרד מקיומו של עסק משגשג לרבות מענה ותקשורת שוטפת עם רשויות המס. באשר לפתיחת חשבון בנק עסקי זה כבר עניין של שיקול אישי וסדר.
בנו את המותג שלכם
בשונה ממקצועות אחרים, כאן אין כל סיכוי שהסנדלר ילך יחף. אתם מוכרחים לעבוד על המיתוג שלכם, על הערכים שאתם מבקשים לשקף, על מוצרי הפרסום והיח"צ השונים שיאפשרו לכם להפיץ את הבשורה ושיכירו אתכם בזכות עצמכם.
גם אם אינכם רוצים או יכולים כרגע לבנות אתר אינטרנט מקצועי (אם כי יש פלטפורמות נהדרות דוגמת וויקס שהופכות את העבודה לקלה ופשוטה), הרי שמומלץ ליצור אתר בסיסי שיציג את תיק העבודות, השירותים ופרטי הקשר.
שיווק העסק
נוכחות מקוונת היא קריטית, כל שכן בעידן של היום. אל תזניחו זאת, השתמשו בפלטפורמות רשתות חברתיות כמו LinkedIn, Instagram ו-Pinterest כדי להציג את עבודותיכם ולמשוך לקוחות.
היו פעילים בדפי פייסבוק שונים, הציגו את עצמכם כמי שאתם. תופתעו לגלות עד כמה תוכלו להפוך לוויראליים ולו בזכות פוסט אחד.
הקפידו על נטוורקינג והשתתפו בכנסים בתעשייה, הצטרף לקבוצות שונות המחברות בין אנשי מקצוע, ובנו את עצמכם ואת המוניטין שלכם צעד אחר צעד.
עשיתם את זה? אתם כבר מעבר לחצי דרך אל עבר קיומו של עסק משגשג, עסק שממליצים עליו, שעומד בזכות עצמו ובצדק – כל זה נעשה בזכותכם ורק בזכותכם.