מאיפה נתחיל?
עיצוב גרפי הוא למעשה לב ליבה של התקשורת חזותית. תחום אמנותי וקריאטיבי שממציא את עצמו מחדש פעם אחר פעם. אנחנו משתמשים בעיצוב גרפי במגוון רחב של טרנדים, פלטפורמות ופורמטים בכדי להגיע לקהל רחב ומבוקש.
ישנה הסתכלות מעמיקה יותר ומבוקשת יותר בעיצוב גרפי עם התפתחות הטכנולוגיה. אף אנחנו יכולים ללכת אחורה מאות שנים ולראות שכל הנוגע בעיצוב ותקשורת חזותית החל לפני הרבה זמן. כבר במאה ה-19 אנחנו יכולים לראות התפתחות בעיתונות עם גופנים שונים, תמונות שונות, שימוש במילה הכתובה בכדי למשוך את הקהל – פרסומות שונות, מודעות שונות ואפילו ידיעות חדשותיות. העיצוב הגרפי החלוצי התחיל אז.
למה אנחנו מספרים לך על ההיסטוריה של העיצוב הגרפי? בגלל שאנחנו מאמינים שידיעת ההיסטוריה של התחום יכולה להרחיב את הידע שלך ולהכיר לך סגנונון חדשים. למשל אנחנו יכולים לספר לך כיצד בשנות החמישים היתה התעוררות של תרבות של שפע אחרי שנים של צנע אחרי מלחמת העולם השנייה, לתוך תרבות של פרסומים וכרזות. תחליתו של הפופ ארט למשל מאד הושפע מכך. אם נסתכל אחורה, נראה שפה מגוונת של טקסט ותמונה שעד היום קובעים טון מסויים ובסיס לעיצוב גרפי.
אנחנו ממליצים בחום ללמוד ולו במעט על ההיסטוריה של העיצוב. ישנם הרבה פודקאסטים, סרטים תיעודיים וספרי עיצוב שיכולים להרחיב את הידע שלך.
התהליך של העיצוב
עיצוב גרפי נמצא כיום למעשר בכל מקום. אתן מסתכלות על מסך המחשב, או הטלפון ברגעים אלה ממש. שימו לב לצבעים של האתר, למבנה שלו, שימו לב לפרסומות באתרים אחרים. עכשיו בואו נסתכל על הטלוויזיה, הפרסומות, הלוגואים של הערוצים, הצבע והגופן של הכותרות. עכשיו נסתכל החוצה מהחלון. מה אתן רואות? אם אתן מתגוררות בסביבה אורבנית, אתן יכולות לראות, שלטי חוצות, פרסומות על אוטובוסים, פרסומות שנקבל בדואר, כרטיסי ביקור ועוד ועוד.
כפי שאתן רואות הביקוש הוא עצום וכמות הפלטפורמות, הפורמטים, הסגנונות והיכולות היא כמעט אינסופית.
המשותף לכל עיצוב הוא חמשת המילים הבאות: יישור, חזרה, ניגודיות, היררכיה ואיזון.
יישור
העיצוב הגרפי מתבסס על תמונה יחד עם תמונה – אנחנו יכולות להסתכל ולראות לאיזה כיוון מיושר הטקסט ביחס לתמונה או למסגרת. כיצד זה מדריך את העיניים שלנו ומקל עלינו את קבלת המידע אך גם מוכר לנו את המוצר.
החזרה
כאשר אנחנו רוצים להעביר את המסר, אנחנו נחזור על דברנו. למשל המילים מבצע, הנחה, איכות, חיסול, גמר המלאי ועוד ועוד. אנחנו נמצא את המילים הללו מודגשות, אך גם חוזרות על עצמן.
ניגודיות
בויזואל אנחנו נמצא את הניגודיות בקלות: שחור ולבן, בהיר וככה, צל ואור, רך מול קשה, ועוד. במלל נוכל גם למצוא את זה במילים מנוגדות שמובילות אותנו אל המסר.
היררכיה
בכל פרסום ישנו מסר שרוצים להעביר. אם נביט באופן מעמיק, נוכל לראות שהעיצוב מאורגן בדרך מסויימת ש"מאכילה" אותנו במידע. בדרך של היררכיה נוכל לראות איפה ההתחלה ואיפה הסוף, אבל גם נגיע לנקודה – למסר באופן מסודר ונכון.
איזון
עיצוב גרפי נכון הוא עיצוב מדויק ומאוזן שלוקח בחשבון את כל האלמנטים. משהו שגורם לנו להפנות את המבט שלנו כמה שיותר רחוק, הוא משהו שלא מעוצב באופן מאוזן. החל מהצבעוניות ועד לשפה.
לימודי עיצוב גרפי
אם כל מה שקראת עד עכשיו מעניין אותך, אם את מחפשת דרך להרפתקה חדשה ולקריירה מרתקת, אנחנו יכולים להציע לך קורס עיצוב גרפי אצלנו במכללת אימג'.
הקורס שלנו נותן לכן את הכלים לעבוד מגוון שיטות. נלמד פרקטיקות וטכניקות שונות שמהוות את דלת הכניסה לעולם העיצוב הגרפי.
הקורסים שלנו ניתנים בשתי שיטור: הדרכה במסגרת של קבוצה בבית הספר או כפי שלמדנו בשנתיים האחרונות, במסגרת ביתית באופן דיגיטלי.
אנשי מקצוע ילוו אותך בדרך לתעודה ולמקצוע ממלא ומעצים.
נשמח לעמוד לשירותך ולתת לך עוד פרטים. את מוזמנת לפנות אלינו בכל שאלה.