כאשר אנחנו מדברים על עיצוב גרפי, אי אפשר שלא להתייחס לתוכנות אדובי השונות הנחשבות ל-MUST עבור כל מעצב ומעצבת גרפית באשר הם.
זה יכול להיות עיצוב ללוגו, זה יכול להיות באנר, זה יכול להיות מדבקות, עטיפות וזה יכול להיות גם איור דיגיטלי לספרי ילדים – לא משנה היכן תשימו את האצבע, תוכנות אדובי נמצאות שם וביניהן (ולעתים אף בראשן) תוכנת האילוסטרייטור עליה נדון במאמר הבא.
לימודי אילוסטרייטור במכללת אימג'
אילוסטרייטור היא אחת מבין תוכנות אדובי השונות, והיא נלמדת בקורסים מקצועיים יחד עם פוטושופ ואינדיזיין.
פוטושופ היא תוכנה שבאמצעותה אנו יכולים לערוך עיבוד דיגיטלי מתקדם לתמונה וכן טכניקות עריכה מתקדמות. אינדיזיין מאפשרת לנו לעמד ולעצב ספרים תוך יצירת קו עיצובי אחיד ושימוש בפונקציות מתקדמות שהופכות את המלאכה לפשוטה ונוחה. אילוסטרייטור היא התוכנה שמאפשרת לנו להמיר את כישורי הציור שלנו וליצוק אותם אל תוך העולם הממוחשב.
למעשה, 3 התוכנות הגרפיות הללו מרכיבות יחדיו את סל הכלים הביצועי של המעצבים, ולזכותן ניתן לזקוף אינספור עיצובים ויזואליים שונים שאנו נחשפים אליהם דוגמת לוגואים של חברות, אתרים שעוצבו על-ידי מעצבים מקצועיים, אפליקציות, מיתוג על גבי אריזות, שילוט חוצות, מודעות בעיתונות, באנרים באתרים והרשימה עוד ארוכה ארוכה.
גרפיקה ממוחשבת ווקטורית
ייתכן שכבר שמעתם את המושג ווקטור בעבר, ומשמעותו היא שהאילוסטרייטור מתמקדת בקווים שונים וצורות שונות, זאת לעומת פוטושופ לצורך הדוגמה שמתרכזת בפיקסלים.
אז קצת הסבר: תוכנה ווקטורית, משמעותה היא שזו תוכנה שנועדה ליצור כל אלמנטור שלא משלב בתוכו עיבוד תמונה. אלמנט שכזה יכול להיות תמונה מצוירת או טקסטים, זה יכול להיות לוגו ועוד. הפלטפורמה היא כזו שבה אנחנו ממקמים אלמנטים ויזואליים שונים.
קורס אילוסטרייטור הנחשב לאחד מבין מכלול מרכיבים הכלולים במסלול העיצוב הגרפי שלנו, חולש על מגוון רחב של טכניקות איור וציור, חלקן דורשות כישרון ומיומנויות ציור, וחלקן מתבססות על מגוון אפשרויות מתקדמות ואפקטים העומדים לרשות המעצבים.
כיאה לבית התוכנה Adobe, אילוסטרייטור כוללת בתוכה שפע של פונקציות ויכולות מרשימות ופרטניות. תהיה זו משימה בלתי אפשרית ללמוד את התוכנה באופן תיאורטי בלבד, וחלקים ניכרים מן הפרויקטים המעשיים שמלווים את תלמידות מכללת אימג', כוללים בתוכם עבודה ממושכת על האילוסטרייטור.
ואין לכם מה לפחד: הפונקציות המתקדמות אמנם מצריכות הדרכה ולימוד, אך מרבית השימושים הפופולריים והנפוצים בתוכנה הם גם מאוד אינטואיטיביים ונכללים בתוך ממשק ידידותי למשתמש.
למי קורס אילוסטרייטור יתאים?
חשוב לציין: במכללת אימג' איננו מציעים לימודי אילוסטרייטור כיחידה נפרדת, והם נכללים כחלק מתכנית לימוד מקיפה שמטרתה להכשיר את המעצבות הגרפיות של המחר.
ישנם גופים שמלמדים אילוסטרייטור באופן פרטני, אולם חשוב שתשאלו את עצמכם את המטרה שלשמה אתם בוחרים ללמוד את התוכנה; האם זהו לשם התחביב? אז מומלץ בחום לבחור בקורס פרטני, או שמא לצורך התמקצעות בתחום התקשורת החזותית אז מוטב יהיה לבחור בקורס המלא.
לימודי גרפיקה בכלל וקורס אילוסטרייטור בפרט, פונים לכל מי שמעוניין להעניק לכישרון שלו את הבמה הראויה בעולמות הגרפיקה הממוחשבת.
האם יש תנאי קבלה?
בעוד שהרישום ללימודי עיצוב גרפיקה מותנה בראיון קבלה אישי ומבדק התאמה אצלנו במכללה, הרי שלימודי אילוסטרייטור מאפשרים רישום מהיר עבור כל מי שמעוניין להתמקצע על התוכנה הגרפית הנהדרת הזו.
מה הם נושאי הלימוד של אילוסטרייטור?
ראשית נציין שניתן לפנות אלינו לקבלת הסילבוס המלא להכשרת מעצבות גרפיות. אך אם נתייחס באופן פרטני לתוכנה זו, הרי שנושאי הלימוד יכללו:
היכרות עם ממשק המערכת (לאלו מכם שמכירים את תוכנות אדובי הנוספות, לא תהיה כל הפתעה), שימוש בטכניקות ציור חופשי, שימוש בצורות ועצמים גרפיים מובנים, שכבות עבודה, שליטה על מיקומם של עצמים, מילוי וצביעה, איחוד בין אלמנטים (Group), הבדלים בין כלי ציור שונים ושימושיהם, הוספת טקסט, עריכות מתקדמות, שימוש באפקטים, ייבוא וייצוא קבצים, הכנה לפרינט ועוד.
חשוב עוד לדעת שמבין כל תוכנות האדובי השונות, אנו מתחילים קודם כל עם אילוסטרייטור. זאת לאור העבודה שהיא בעלת אינטרפייס דומה לפוטושופ ואינדיזיין (שהרי כולן הגיעו מאדובי) ולאור העובדה שהיא נחשבת לקלה מכולן.
פנו אלינו לייעוץ
מכללת אימג' מציעה מגוון עשיר של תכניות לימוד בעיצוב, ושמחה ומתגאה בסביבת לימודים משפחתית, חמה ומחבקת.
בוגרות מסלולי הלימוד שלנו נהנות מליווי ויחס אישי מצד המרצות, סגל המגיע מתוך התעשייה וכן ליווי הממשיך הרבה אחרי תום תכניות הלימוד.
לכל שאלה והתייעצות פנו אלינו, ונסייע עם מענה חייכני ואדיב.