זה נכון שבתחום המחשבים, כדאי תמיד לקנות מחשב מיד ראשונה וזו מסיבה פשוטה – שרכיבי המחשב מיוצרים עם אורך חיים קצר יחסית של 3-4 שנים. אך בכדי לצאת לדרך ניתן להסתפק בהתחלה גם במחשב מיד שניה. בנוסף, נדרש להתקין את התוכנות הגרפיות: פוטושופ, אילוסרייטור ואינדיזיין וכן כמה פונטים. את שאר הציוד ניתן להוסיף בהדרגה עם הזמן. בכל מקרה אין למהר ולרכוש ציוד בלי להתייעץ עם מביני עניין ובלי להשוות מחירים. מומלץ מאוד לשאול בבית הספר בו אתם הולכים ללמוד קורס עיצוב גרפי, איזה מפרט הם ממליצים עבור רכישת מחשב לקורס.
מה יותר מתאים לקורס עיצוב גרפי?
מחשב מקינטוש (מק) או P.C (פי.סי)? תחום העיצוב וההוצאה לאור נשלט בעבר באופן מוחלט ע”י מערכות מקינטוש. מעבר לעובדה שמערכת הפעלה זו הייתה יציבה וידידותית יותר ממערכות אחרות, מרבית תוכנות העיצוב והעימוד הוצעו רק לפלטפורמה זו. אך ב- 15 השנה האחרונות חל מהפך בשוק, כשלשוק נכנסו יותר ויותר מחשבי פי.סי. בהתאם לכך ביצעו חברות התוכנה שינוי והיום כל התוכנות בתחום העיצוב הגרפי מוצעות בגרסאות המתאימות לפי.סי. הבחירה בין מקינטוש לפי.סי צריכה להיעשות בכובד ראש. זה נכון שמחשבי ה-פי.סי. זולים משמעותית מהמק. אבל מי שבוחר בפי.סי משיקולי תקציב צריך לזכור שעלותו של מחשב איננה נמדדת רק בתג המחיר. כדי להגיע לעלות אמיתית של מחשב, יש להוסיף את מספר השנים שהמחשב ישרת אתכם, עלות התחזוקה ואת עדכוני מערכת ההפעלה. מחירו של מחשב פי.סי רב עוצמה אמנם זול יותר ממחשב מקינטוש מקביל, אך אורך חייו קצר יותר.
מחשבי מקינטוש בני 4 ו-5 שנים עדיין משרתים בכבוד משרדים לגרפיקה ועיצוב גרפי. כמה מחשבי פי.סי כאלה אתם מכירים? מערכות ההפעלה של חלונות נחשבות, גם בעיני משתמשי פי.סי מובהקים כבלתי יציבות. מתקפות וירוסים, סוסים טרויאנים, תוכנות ריגול ושאר מרעין בישין הפכו את המשתמש לשבוי לעדכונים ותלוי בשירותם התכוף של טכנאי מחשב. מערכות ההפעלה החדשות של מיקרוסופט אמורות לתקן את המעוות, ואכן בשנים האחרונות יש שיפור ביציבות מערכות ההפעלה של ה- פי.סי. אך הם עדיין לא מגיעים ליציבות הגדולה של מחשבי המק.
מה עוד חשוב לדעת כשבאים לרכוש מחשב עבור קורס עיצוב גרפי
מחשבי פי.סי אמנם זוכים עדיין למגוון גדול יותר של ציוד היקפי, אך יותר יצרנים בוחרים לשווק מוצרים חוצי פלטפורמות. כיום למרבית המוצרים מצורפים מנהלי התקנים בגרסאות למק ולפי.סי וחלקם אף לא זקוקים לכאלה. חלק מהמוצרים משווקים עם יציאת FireWire בלבד – מה שמקנה למחשבי מקינטוש יתרון, מאחר והם משווקים עם כניסות אלו כסטנדרט. מאידך ציוד היקפי למק כגון מקלדות, עכברים, לוחות אם וכד’ יקר בעשרות אחוזים ממוצרי פי.סי מקבילים.תוכנות לעיצוב גרפי
מחשבי מקינטוש שומרים עדיין על עליונות בכל הקשור לעוצמת העיבוד. השימוש בשני מעבדים מקנה למק יתרון בכל הקשור לעיצוב גרפי בעיבוד תמונה. אך סביר שבעתיד הקרוב ישוחררו גרסאות חדשות לתוכנות גרפיות המנצלות תכונות אלו. האם זו סיבה מספיק טובה לבחור במק כפלטפורמה לעבודה? לא בטוח. עיצוב גרפי והוצאה לאור שולחנית אמנם כרוכים בעבודה עם תוכנות עיצוב ועיבוד תמונה תובעניות. אך מחשבי פי.סי הוכיחו שהם מסוגלים לעמוד ברוב המשימות היטב. סעיף משמעותי בו למק יש עדיפות ברורה הוא מנוע התצוגה. מנוע הקוורץ לצד טכנולוגיית ה-Open GL מספקים תצוגה חדה, ברורה וגמישה יותר ממערכות חלונות. גם בנייה וניהול פרופילי צבע, החשובים במיוחד להבאה לדפוס, קלים ומדוייקים יותר במק.
כל מי שעוסק בעיצוב וגם מי שלא יידע להעריך זאת. הניסיון מלמד כי משתמשי מקינטוש לא ימהרו להגר לחלונות והאחרונים עשויים להעדיף את פלטפורמת הפי.סי דווקא בגלל סיבות זניחות לעיסוקם. לחלונות כזכור, יש עדיין עדיפות (קלה ביותר) בתוכנות עיבוד תמלילים ובגלישה באינטרנט. הבחירה האוטומטית בפלטפורמת המק היא נחלת העבר ויותר משרדי עיצוב גרפי בוחרים במערכות מבוססות חלונות לרוב משיקולי תקציב.
תוכנות נדרשות לסטודנטים בלימודי קורס עיצוב גרפי
העובדה שמערכות הפעלה של פי.סי היוו ועדיין מהוות חממות נוחות לוירוסים, לא עושה רושם ראוי על מרבית המשתמשים וכמעט כולם מתעוורים מתג המחיר המעט מבהיל של מערכות המק. חרף המעבר של ‘אפל’ למעבדי אינטל יהיה זה יומרני מדי לקבוע מה יהיה בשנים הקרובות. ההחלטה בין שתי הפלטפורמות קשה יותר מתמיד. אגב, נושא התקציב הוא זו שמניע את רוב הלומדים בקורס עיצוב גרפי להעדיף בשלב ראשוני רכישת מחשב פי.סי.
תוכנות לעיצוב גרפי: עם מה מעצבים עובדים כיום?
כאמור לעיל, בלימודי גרפיקה ממוחשבת לומדים את התוכנות הגרפיות המובילות: לימודי פוטושופ – כשמדברים על תוכנות לעיצוב גרפי אי אפשר שלא להזכיר את פוטושופ (Photoshop) – התוכנה המפורסמת בעולם בתחום הזה, האורים והתומים של העיצוב הגרפי וריטוש תמונות. תוכנה בעלת אין סוף אפשרויות לעיבוד תמונה וצביעה. התוכנה מאפשרת לעבד גרפית מספר תמונות וליצור מהן תמונה משולבת הנקראת קולאז'. היא גם מאפשרת להוסיף אפקטים מיוחדים ההופכים את היצירה למשהו בולט בטווח של בין דמיון ומציאות. כיום, הוספו לתוכנה זו כלים המאפשרים ליצור בתלת מימד בדומה לתוכנות בהם משתמשים אדריכלים להדמיות ממוחשבות.
לימודי אילוסטרייטור – תוכנה לעיצוב וקטורי ואיור ממוחשב.
לימודי אינדיזיין – תוכנת עימוד והפקה. בתוכנה זו מעמדים טקסטים מרובי מלל בשילוב עיצוב, תמונות וצורות. כך ניתן לעמד ספרים, עיתונים, פרוספקטים ועוד. תוכנות אלו יקרות ויש מספר דרכים להוזיל את רכישתן: ניתן לרכוש אותן בגירסת סטודנט. החיסרון ברכישה זו הוא שמתי שהסטודנט סיים קורס גרפיקה ממוחשבת או קורס עיצוב גרפי והוא רוצה להתחיל לעבוד- הוא צריך לקנות רישיון במחיר מלא.
אפשרויות נוספות להשגת תוכנות לעיצוב גרפי
אפשרות נוספת למי שהולך ללמוד קורס עיצוב גרפי, זה לחפש מישהו שרכש תוכנות אלו ולא משתמש בהם ומוכן למכור לך את התוכנה עם הרישיון במחיר מוזל. בכל אופן, כדאי להתייעץ עם טכנאי מחשב מוסמך איך וכיצד להתקין תוכנות אלו. באותה הזדמנות חשוב שהטכנאי יבדוק שהמחשב עומד בדרישות החומרה הדרושות לתוכנות הגרפיות הכבדות.
רכישת מחשב חזק עבור קורס עיצוב גרפי
עוד כמה דברים חשובים שצריך לזכור כשבאים לרכוש מחשב עבור קורס עיצוב גרפי:
האחד- יש להוסיף למחשב כרטיס גרפי חיצוני כדי שהוא יעבוד היטב בזמן העבודה בתוכנות הגרפיות. מאחר ותוכנות אלו כבדות למחשב, אין מספיק כח לכרטיס הגרפי המובנה בלוח האם. על כן, כדי שהעבודה בתוכנות תהיה בקצב טוב, יש להוסיף כרטיס גרפי חיצוני שמותקן על לוח האם, בגודל של 1-2 ג'יגה.
השני- חשוב לרכוש זיכרון פנימי (RAM) של לפחות 16GB ולמי שיש אפשרות כלכלית- מומלץ 32GB. התוכנות הגרפיות צורכות הרבה זיכרון פנימי וככל שהוא יהיה גדול יותר- הן יפתחו ויעבדו מהר יותר. במיוחד זה יורגש כשתנסו לפתוח כמה תוכנות בו זמנית
השלישי- ריכשו מעבד אינטל חזק. המעבד הוא הגורם העיקרי למהירות המחשב. מן הסתם אתם רוצים שהמחשב יעבוד מהר, אז ריכשו מעבד מתקדם. ההשקעה תשתלם.