בחודשים האחרונים כתבנו רבות על לימודי UX/UI. ישנן הרבה דרכים להסביר את חשיבות חווית המשתמש. הפעם הנה כיוון קצת אחר.
מהי למעשה חוויית משתמש?
חוויית משתמש היא דבר שאנחנו רוצים שהצרכן לא ישים לב אליו. ברגע שהצרכן שם לב לחוויה, משמעות הדבר שהיא לא נוחה.
למשל חג הפורים כאן. הורה רוצה לצרוך ספר המסביר את מגילת אסתר לגיל הרך. חנות מקוונת לספרי ילדים היא מקום טוב להתחיל בו.
ההורה נכנס לאתר ומחפש שורת חיפוש להקליד את המילים חג פורים. אבל אין שורת חיפוש בחנות המקוונת הזו. אז, פונה ההורה לקטגוריות ומתחיל במצא חיפושים באתר. ספרי ילדים ונוער – ספרי ילדים – ספרי ילדים לגלאי 4 עד 6 – ספרי חגים.
עד הרגע שההורה יגיע למקום בו נמצא הספר הרצוי, החוויה שלו כבר תהיה לא נעימה ויכלה להחסך על-ידי הוספה פשוטה של שורת חיפוש.
זו למעשה חוויית משתמש.
מאנלוגי לדיגיטלי
נשאר בעולם הספרים. אחד הדברים המהנים ביותר בילדותינו היה ללכת לספריה. אחת החוויות הזכורות לי היטב היא אותו רהיט מרשים של מגירות צרות ועמוקות המכילות כרטיסיות בסדר מופתי – הקטלוג. רק לספרנית היה מותר לגעת.
זה היה נראה כמו קסם. הכרטיסיה שהספרנית נתנה לנו היתה כמעין מפת אוצר לספר שלנו. המדף הרצוי ומשם לספר המיוחל. זו דוגמה לחוויית משתמש אנלוגית.
עם השנים עבר הקטלוג מכרטיסיות ברהיט מרשים לקטלוג ממוחשב, ויותר מאוחר אף לקטלוג אינטרנטי. משמעות הדבר היתה שהיינו יכולים להיכנס לספרייה ולגשת עם אותה מפת אוצר מבעוד מועד.
עם השנים לחוויית המשתמש היתה קפיצה נוספת. מיליוני ספרים מופצים בימים אלה בגרסאות מקוונות, סרוקות, כקבצים ועוד. הספרייה נמצאת בכף ידינו. אנחנו רק צריכים לפתוח את תיבת האוצר.
זו חוויית משתמש חיה ונושמת וגדלה מרגע לרגע שאנחנו חווינו את גדילתה.
והיום?
היום ישנה הערכה גדלה והולכת לאנשים שתפקידם הוא בדיוק זה. לבנות את חוויית המשתמש הטובה ביותר בעולם הדיגיטלי.
דמייני שבעלי חנות הספרים המקוונת הביא לקטלוג שלו חמישה ספרים בנושא חג הפורים. ספרים מצוינים ואיכותיים. אבל לאכזבתו אף כרך לא נרכש. זאת מפני שחוויית המשתמש באתר החנות, לא סיפקה את המוצר בנוחות.
את יכולה להיות זו שתהפוך את הקערה על פיה.
מכללת אימג'
אצלנו נלמד אותך באופן המקצועי ביותר את כל מה שאת צריכה לדעת כדי לעשות זאת. החל מעריכת מחקר שיווקי וצרכני שייתן לך את כל המידע הנחוץ לצורכי הלקוח ובעל העסק.
בדיקת מוצרים/חנויות דומות וכיצד הן עובדות, תוך מטרה ליצור חוויה יותר נוחה. למעשה חלק משיווק מוצר הוא החוויה בדרך אליו.
אנחנו נלמד את נושא עיצוב החוויה, עיצוב האינטראקציה וכן העיצוב החזותי שיכול להפוך חווית משתמש לחוויה נעימה, מהירה ונוחה.
נבחן חשיבה עיצובית מובנית לצרכי חוויה, עיצוב ממוקד בצורך אנושי וכן שימוש יצירתי בטכנולוגיה כדי להגביר ולעורר תגובה חיובית – רכישת המוצר, צריכתו באופן קבוע. חזרה לאותו בית העסק.
בסיום הקורס יהיה לך תיק פרויקטים אישי, אשר יהיה מבוסס על מחקר, ניסויי עם עיצובים ממוקדי משתמש ועוד. הצגה מקצועית של המומחיות היצירתית, האנליטית והטכנית שלך.
דברי איתנו
במאמר זה הבאנו לך שתי דוגמאות לבניית חווית משתמש. האחת מקוונת והשניה התקדמה מהעולם האנלוגי לעולם הדיגיטלי מול עינינו. הצורך ההולך וגובר בחוויות משתמש טובות ונכונות, יכול להיות קרש הקפיצה שלך לקיירה משתלמת, מרתקת של הקשר האנושי לחווייה הדיגיטלית.
אנחנו נשמח להיות כאן בשבילך עם כל המידע על לימודי UX/UI. את מוזמנת לפנות אלינו בכל שאלה ובקשה.