בס"ד
אחד התסכולים הכי גדולים של נשים שמבררות על לימודים זה פערים גדולים בין הסילבוסים של המכללות השונות.
אחת נותנת שני מפגשים לux ui אחת נותנת עשרה מפגשים ואחרת, חצי שנה או שנה וחצי.
אז מה באמת קורה כאן? כמה צריך כדי לשלוט בחומר, ומה הוא בכלל מקיף? ולמה יש פערים בכמות השעות שכל מכללה מקדישה לנושא ותכלס, מה צריך ללמוד, היכן עובדים בזה ולמי זה מתאים? בואי נעשה קצת סדר…
אחד התחומים הכי מדוברים היום בעולם העיצוב זה UX/UI .
לצערי אני פוגשת יותר מדי נשים שהלכו ללמוד UX/UI בלי באמת לדעת מה זה
ואחר כך הבינו שהתחום הזה לא מתאים להן ושונה במהותו מעיצוב גרפי, שזה מה שהן חיפשו מלכתחילה.
זה קורה בגלל שאנשים לא יודעים באמת מה זה UX/UI, פשוט מחוסר היכרות עם התחום, ומכיוון שאלו מילים שכל הזמן עפות באויר כיום, כולם "רוצים את זה, אבל לא ממש יודעים מה זה".
אם גם את שואלת את עצמך מה זה בדיוק ובעיקר, למה יש הבדלים בהיקף השעות לנושא הזה בין הקורסים השונים, בואי לקבל מידע קצר וממוקד שיעשה לך המון סדר.
להפתעתי, הרבה נשים שרוצות ללמוד עיצוב גרפי חושבות שכמו שיש את התוכנות אילוסטרייטור, פוטושופ ואינדיזיין, אז יש גם תוכנה נוספת שנקראת UX/UI ושהיא כרטיס הכניסה שלהן לעולם הדיגיטל.
אבל זה ממש לא נכון, נעים להכיר:
UX/UI זו לא עוד תוכנה וזו לא תוספת קטנה לתחום העיצוב.
זה תחום שונה ונפרד שעומד בפני עצמו,
והוא נקרא גם "אפיון וחווית משתמש".
הוא אמנם משלים לתחום והרבה מאפיינים עובדים עם מעצבים אבל זהו תחום אחר. בדיוק כמו שאדריכל וקבלן יעבדו ביחד אבל כל אחד יהיה אחראי על תחום אחר.
קחי לדוגמה אפליקציית חניה שאת משתמשת בה.
לך זה נראה מאוד קל ואינטואיטיבי שאת יודעת בדיוק איפה ללחוץ, איך להשתמש, לאיזה מסך לעבור – וזה מרגיש מאוד פשוט וקל לשימוש.
אבל מאחורי הקלעים מישהו עבד מאוד מאוד קשה בשביל ליצור את הפשטות הזו ושהחוויה שלך כמשתמשת באפליקציה תהיה קלה ונוחה, לכן קוראים לזה "חווית משתמש".
לאפיין ולתכנן את כל השלבים זו עבודה שהיא בכלל לא עיצובית, היא לוגית לגמרי, דורשת יכולות אחרות מעיצוב ובכלל לא נוגעים בתוכנות לעיצוב בתפקיד הזה.
אפשר לאפיין חווית משתמש על נייר או בתוכנת פיגמה או XD, אבל עיקר העבודה הינה תכנון וחשיבה. פיצוח ואסטרטגיית שימוש כך שהמוצר הדיגיטלי יהיה הכי קל , פשוט ונוח להבנה ושימוש.
רק אחרי שהשלב הזה מוכן (והוא יכול לקחת כמה שבועות או חודשים, תלוי בגודל הפרוייקט), נכנס שלב העיצוב, אותו מבצעים בתוכנה. במשרות הייטק גדולות, המאפיינים והמעצבים הינם אנשים שונים שעובדים יחד.
אז למה לפעמים UX UI נכלל בקורסים לעיצוב גרפי?
כי בסוף תהליך האפיון יש חלק שהוא כן עיצובי וזה החלק שבו צריך לבחור את הצבעים, האייקונים והשפה הגרפית לאפליקציה. ואת החלק הזה, עושים על פי רוב, מעצבים גרפיים שהשלימו את ההכשרה שלהם ולמדו לעצב גם לדיגיטל, למדו UI.
ועכשיו לשאלה הבוערת:
למה בקורס אחד של עיצוב גרפי 60% מהסילבוס זה בכלל UX/UI ובקורס אחר זה רק 10%? התשובה נעוצה בשני מילים: מטרת הקצה.
למרות שלכל הקורסים קוראים "עיצוב גרפי", האמת הפשוטה הינה שכל קורס מכוון למטרת קצה אחרת, לתפקיד אחר, לעבודה אחרת. יש קורסים שקוראים לעצמם "עיצוב גרפי" והם מכשירים אותך להיות מעצבת. ויש קורסים שקוראים לעצמם "עיצוב גרפי", אבל בפועל, הם קורסים שמכשירים מעצבי מוצר וחויית משתמש.
קורסים ששמים את רוב הדגש על UX/UI – מכוונים לעבודה בחברות הייטק בעיצוב ופיתוח ממשקים.
החברות האלה באופן טבעי יושבות בערים הגדולות ודורשות לעבוד במשרה מלאה ולפעמים להוסיף שעות.
אם זה מה שאת מכוונת אליו, זה מעולה וזה בדיוק מה שאת צריכה.
גם במכללת אימג', יש לנו עבורך קורס ייעודי לאפיון וחווית משתמש, בשם קורס UX UI. מוזמנת לראות את הפרטים שלו כאן >>>
לעומת זאת, קורס עיצוב גרפי, במובן הטבעי והמדוייק שלו, מכוון לנשים שרוצות לעסוק במיתוג עסקים, עיצוב ובניית אתרים, עיצוב משחקים וספרים, אריזות, באנרים, דפי נחיתה והמון עיצובים נוספים שהמהות שלהם זה העיצוב ולא הבניה והתכנון של אופן השימוש בהם.
העבודה כמעצבת גרפית, היא בדרך כלל גמישה – את יכולה לעבוד כשכירה, כפרילנס או כעצמאית, עם אפשרות לעבוד מהבית, והלקוחות או המעסיקים יכולים להיות בעלי עסקים, משרדי פרסום, הוצאות לאור, סוכנויות דיגיטל ואפילו אנשים פרטיים.
בעבודה כמעצבת גרפית לדיגיטל (עיצוב אתרים ודפי נחיתה) נדרשת גם היכרות עם מושגי ועולם ה UX/UI אבל במינון יותר נמוך כי זה מה שנדרש
לאפיון ועיצוב של אתרים ודפי נחיתה, בשונה מעיצוב ממשקים ואפליקציות. השאלה הכי חשובה שתעזור לך לדעת איך להסתכל על הסילבוס
ולדעת אם הקורס שאת בודקת מתאים לך זה לשאול את עצמך:
לאן את מכוונת? במה תרצי לעבוד? באיזה היקף ובאיזה סוג משרה ומה תרצי לעשות רוב הזמן?
לפתח ולתכנן ממשקים או לעצב תוצרים לעסקים ולחברות? אז קורס UX UI זה בשבילך!
אם המטרה שלך היא להיות מעצבת גרפית (גם לדיגיטל!) בעבודה גמישה עם לקוחות מגוונים ושאופי העבודה יהיה בעיקרו עיצוב (בשונה מפיתוח), קורס עיצוב גרפי יתאים לך.
אני מזמינה אותך לשמוע עוד על מגוון הקורסים המקצועיים במכללה ונשמח לעזור לך לדייק ולהתאים את הקורס שהכי יתאים למטרות שלך.