אם פעם כל אימא הייתה רוצה שהבן שלה יהיה רופא או עו"ד, אז גם היום הן רוצות, אך כיום הילדים התחילו להבין שכדאי ללכת ללמוד מה שהם רוצים ולא מה שההורים שלהם רוצים, כי זה מה שהם עשויים לעסוק בו בעשרות שנים הבאות ולכן חשוב ואף רצוי שזה יהיה מקצוע שמספק הנאה וכן גם סיפוק מהעשייה ומהלמידה. בשנים האחרונות מקצועות רבים נהיו רלוונטים יותר מתמיד, כמו לימודי שיווק דיגיטליים שבעולמנו הולכים וצוברים תאוצה, כמו כן, גם לימודי תקשורת חזותית ההולכים יד ביד עם השיווק הדיגיטלי, שכידוע מושכים את העין ואת תשומת לב הלקוחות הפוטנציאליים ביתר שאת. כמו כן גם ההתפתחות הדיגיטלית תורמת לא מעט וכיום כל כלי דיגיטלי שנשים עליו יד, משתמש בטכנולוגיית תקשורת חזותית.
תקשורת חזותית מהי?
לימודי התקשורת בכלל ולימודי התקשורת החזותית בפרט נתפשים ע"י הרוב כלימודים שאין בהם עבודה ואנשים שהולכים ללמוד את המקצועות הללו רק רוצים לעשות וי על תואר ראשון. אך לא כך הדבר, כיום לימודי התקשורת החזותית והרגילה כאחד הפכו להיות הרבה יותר ממוקצעים ופחות מופשטים כמו שהיו פעם.
כיום בנוסף ללימודי תעודה אתה מקבל הסמכה וכלים פרקטיים שיעזרו לך בשוק העבודה לאחר הלימודים. בלימודי תקשורת חזותית מלמדים אותך קודם כל כיצד להביע את מה שיש לך להגיד בתמונה או סרטון. בלימודים שמים דגש על פיתוח החשיבה היצירתית והרעיונית, הלימודים משלבים את מקצועות העיצוב הגרפי, איור, עיצוב אינטראקטיב וברודקאסט ובמסגרתם רוכשים הסטודנטים ידע מעמיק בתחומי העיצוב השונים. מלבד מקצועות העיצוב הגרפי והמדיה האינטראקטיבית הם נחשפים למגוון הנושאים המרכיבים את התרבות הדיגיטלית כיום, כולל הגורמים הפסיכולוגיים והתרבותיים המשפיעים על המדיה החדשה. בלימודים נותנים לסטודנטים כלים רבים כיצד לעצב את המוצר הפוטנציאלי כדי שימשוך את העין וכן גם מלמדים אותם חומר עיוני על תולדות העיצוב הגרפי. במהלך הלימודים הסטודנטים מקבלים הרשאות לתוכנות עיצוב שונות שבחוץ עולות הרבה כסף ובלימודים הם מקבלים אותן במסגרת הלימודים.
לאחר הלימודים
במהלך הלימודים הסטודנטים יכולים לעבור התנסות (סטאז') במשרדי פירסום שונים וכך לקבל מושג על אופי המקצוע וכך לרכך במקצת את הקפיצה למים העמוקים לאחר הלימודים. במשרדים הללו הסטודנטים יתפקדו כארט דירקטורים שהם כאמור המעצבים, בלשון פשוטה, והם מהווים חלק מהתמהיל שנקרא מחלקת קריאייטיב במשרד פרסום.
הסטודנטים יקבלו לעשות עבודות ללקוחות אמיתיים עם דרישות אמיתיות ולא דרישות של מרצה במכללה, אלא דרישות של לקול שלעיתים אין לו צל של מושג מה הדרך המיטבית להציג את המוצר שלו באור החיובי ביותר ולכן פה ידרשו הסטודנטים לתת את חוות דעתם ואת ניסיונם, על מנת שהלקוח יהיה מרוצה, מה גם שהתמודדות מול לקוחות אמיתיים שלעיתים לא יהיו נוחים ומסבירי פנים כמו מרצה במכללה, זו דרך לימוד טובה.