כיצד ניגשים לעיצוב גרפי ולימודי גרפיקה ממוחשבת בעידן בו יש ריבוי סגנונות עיצוב ויש הכל מכל כל? איך אפשר לפתח שפה עיצובית שמשדרת את רוח התקופה ונראית עדכנית? בקיצור, איך תדעי "מה הולך היום"? אחד הנושאים החשובים לכל מעצב גרפי, הינו "אחידות סגנון" או, במילים אחרות, גיבוש סגנון ואמירה מאפיינים ליוצר ולמעצב. כל זה היה נכון עד לתחילת המאה העשרים, שאז נכנסנו לעידן הפוסטמודרניזם. מאז שהחל עידן הפוסטמודרניזם, אנו עדים למגוון עצום של סגנונות עיצוב, ולמעצב המתחיל הכל נראה מבלבל ובלי קו אחיד שאפשר ללמוד ממנו כמודל מובהק לחיקוי מכירים את השאלה: "מי יודע מה "הולך היום"??
עיצוב גרפי בעידן פוסטמודרני
הפוסטמודרניזם הינו מושג רחב מאד, שכמעצבים גרפיים, כדאי מאד להכיר מקרוב על מה מדובר, ואיך זה עובד כדי להגיע לגיבוש שפה עיצובית שנכונה מצד אחד, אבל גם עדכנית ומעבירה את רוח הדברים כפי שהם בעידן הנוכחי. אם נסתכל סביב, ניווכח כי אנו מוקפים במגוון גדול מאד של סגנונות עיצוב, אך אם נעמיק ברובם, נגלה כי רוב העיצובים הטובים עונים על
מאפייני העיצוב הפוסמודרני ולמעשה, יש כאן בהחלט שפה וגישה בעיצוב הגרפי שחוזרים על עצמם ואפשר בהחלט ללמוד אותם ולפתח שפה וסגנון על פיהם.
עיצוב גרפי בסגנון פוסטמודרני
נושא הפוסטמודרניזם נלמד בהרחבה בקורס עיצוב הגרפי באימג', אך על קצה המזלג, מדובר בעידן שמשלב "פוסט"- דהיינו חזרה , כמו "פוסט טראומה", סוג של חזרה מאוחרת על סגנון שכבר היה בעבר בשילוב עם נגיעות מודרניסטיות. מודרניזם הינה שפה מאד בסיסית וראשונית בשפת העיצוב הגרפי ובכלל, אשר ראשיתה התפתחה בגרמניה, בבית ספרו של הבאוהאוס, ואח"כ התפשטה למערב של תחילת המאה העשרים, עם התפתחות הבאהאוס שהביא בעקבותיו את שינוי הגישה מאומנות ועיצוב עשירים במראה ומרקם, לעיצוב פונקציונאלי ופרקטי יותר.
המודרניזם הביא לעולם את המינוח "less is more " שהפך למטבע לשון של מעצבים גרפיים רבים במהלך המאה העשרים.מה מאפיין את העיצוב הפוסטמודרני – העיצוב המודרניסטי מתאפיין בניקיון צורני, עיצוב גרפי מינימליסטי, סקאלת צבעים בסיסית וצורות בסיסיות ופשוטות. ה"פוסט" בא לידי ביטוי על ידי שילוב של מאפייני העיצוב המודרניסטי + עיצוב שמקור ההשראה שלו בתקופה קודמת יותר בעלת מאפיינים גרפיים או צורניים מאד מסויימים כגון ארט-נובו, ארט-דקו, בארוק, רוקוקו, תקופת הרומנטיקה ועוד).