עיצוב ממשק משתמש וחווית משתמש הוא תחום בביקוש גבוה, אך המיומנויות והידע שתלמדו בהתמחות זו ישימים למגוון רחב של קריירות, משיווק לעיצוב אתרים ועד לאינטראקציה בין אדם למחשב.
עיצוב חוויית משתמש או עיצוב UI/UX הוא למעשה עצוב בגישה המתמקדת באופן מהותי בממשק. זוהי למעשה פרספקטיבה של תקשורת חזותית, המתמקדת בשיווק באמצעים טכנולוגים – אפליקציות, אתרי אינטרנט ועוד.
קורס חוויית משתמש מציע מערך לימודים נרחב. החל ממחקר משתמשים ועד להגדרת האסטרטגיה, מאדריכלות מאחורי בניית המידע של פרויקט זה או אחר, ועד לפיתוח מפות אתר ורישות להפקת חוויית משתמש אולטמטיבית.
נלמד את שיטות העבודה והמוסכמות המומלצות והעדכניות ביותר בעיצוב UX ויישומן בכדי ליצור חוויות מבוססות מסך אפקטיביות ומשכנעות עבור אתרים או אפליקציות.
מה ההבדלים בין UI ל-UX?
UI הוא הפן הרגשי
UI או עיצוב ממשק משתמש עוסק ברגש ואסתטיקה בצורה תומכת לשימושיות.
UX הוא המכלול
הוא מכיל את האסתטיקה הרגשית שנוצרה על ידי עיצוב ממשק משתמש, כמו גם את השימושיות האנליטית, הלוגית, הממוקדת באדם, שנוצרה באמצעות מחקר משתמשים, הנדסת דרישות ו-Wireframing.
ממשקים שונים
ממשקי משתמש גרפיים (GUIs) – משתמשים מקיימים אינטראקציה עם ייצוגים חזותיים של לוחות בקרה דיגיטליים. למשל שולחן העבודה ב-Windows, מסך הכניסה בטלפון הנייד ועוד.
ממשקים נשלטי קול (VUIs) – משתמשים מקיימים איתם אינטראקציה באמצעות הקולות שלהם. למשל סירי במוצרי אייפון ואלקסה במכשירי אמזון.
ממשקים מבוססי מחוות – משתמשים עוסקים בחללי עיצוב תלת מימדיים באמצעות תנועות גופניות: למשל, במשחקי מציאות מדומה (VR).
מה צריך לזכור?
משתמשים באפליקציות, תוכנות ומוצרים שונים, הם חלק ממהפיכה טכנולוגית שבנויה בעיקרה על טכנולוגיה מבוססת זמן. הציפיה היא לקבל את מה שהמשתמש זקוק לו כאן ועכשיו. על כן המשתמשים הפכו לשופטים מהירים בכל הנוגע לעיצוב ונוחות – ממשק.
לכן העיצוב צריך להיות כמעט "בלתי נראה": המשתמשים לא צריכים להתמקד בו אלא בהשלמת המשימות וקיצור זמן ההמתנה למוצר למינימום. יש להבין את ההקשרים ואת זרימת המשימות של המשתמשים. כל זאת כדי לכוונן את ממשק באופן הנוח והנכון ביותר לחוויה אינטואיטיבית וחלקה וכן מהנה.
כאשר העיצוב שלך חוזה את צרכי המשתמשים, הם יכולים ליהנות מחוויות מותאמות אישית וסוחפות יותר. תשמחי אותם, תספקי להם את מה שהם מחפשים, והם ימשיכו לחזור.
איך ליצור ממשק משתמש טוב?
אנחנו פשוט צריכים לזכור: המשתמשים הם בני אדם. צרכים, נוחות, מגבלות. על כן אנחנו צריכות להסתכל על הפרטים הבאים:
- לגרום ללחצנים ולאלמנטים נפוצים אחרים לפעול בצורה צפויה. למשל החלקה של האצבע על המסך לרוב היא גלילה למטה, כך גם נעשה פה.
- נראות נכונה – הצללה ללחצנים, כתב בגופן קריא בצבעים נוחים לקריאה.
- שמירה על ממשקים פשוטים
- לפריסה של טקסט ותפריטים באופן שיכוון את תשומת הלב של המשתמש בנוחות
- צבעוניות נכונה, בהירות וניגודיות. הימנע מהכללת צבעים או כפתורים יתר על המידה.
- טקסט באמצעות גדלי גופן, כתב מודגש/שקלול, נטוי, אותיות רישיות ומרחק בין אותיות. משתמשים צריכים לקלוט משמעויות רק על ידי סריקה.
- צמצום את מספר הצעדים בדרך למטרה. למשל על ידי התמקדות בפונקציה ראשית אחת בכל עמוד.
- עדכון המשתמשים לגבי תגובות/פעולות שעשו במערכת עם משוב.
מכללת אימג'
רוצה לדעת יותר? אנחנו נשמח לספק לך את כל המידע הדרוש לך. אצלנו במכללת אימג' תכנית הלימודים שלנו תוביל אותך למקצוענות ולמיומניות באופן נוח ובסביבה אמנותית וטכנולוגית. אנחנו נשמח לשוחח ולטפל בכל פנייה.