אדם מוכן לשלם הרבה כסף אם המוצר או השירות משדרים לו כדאיות, יוקרתיות, מקצועיות והגשמת חלום.ככל שלמוצר יהיה מחיר גבוה יותר, כך הצרכן ירצה בו יותר, ככל שהמוצר זול יותר ופשוט יותר להשיגו – כך הצרכן ירצה בו פחות ואף עלול לא להחשיבו עד לרמה של זלזול.
נושא זה אקטואלי ביותר למי שסיימה לימודי גרפיקה ממוחשבת ויוצאת לשוק העבודה. כאן מתחילה הדרך שלה למיצוב העצמי שלה. תרחישים מצויים למסיימות לימודי גרפיקה: כל גרפיקאית ובוגרת לימודי גרפיקה נתקלה בקושי להתנהל בצורה נכונה מול לקוח: מצד אחד יש רצון לגרום לו להיות מרוצה ומצד שני מתנהל פה מאבק נסתר בין הצדדים, כשהאתגר למעצבת הגרפית הוא התעקשות על כך שהלקוח לא יפרוץ את סיכום העבודה שנעשה ביניהם, אלא אם הוא משלם על העבודה הנוספת שהוא מבקש.
גרפיקאיות עצמאיות בוגרות לימודי גרפיקה ממוחשבת או עיצוב גרפי, הפונות לעבוד באפיק עצמאי על ידי פתיחת סטודיו גרפי משלהן, פועלות על פי רוב בדרך של: מחירים זולים, ריצוי הלקוח מעבר להגיון הסביר, "בליעת" אין סוף שינויים שעושה הלקוח בניגוד למסוכם, עבודה בשעות לא סבירות ועוד. אז אתם צריכים לדעת שהן לא אשמות.הן פשוט לא קיבלו הדרכה מלאה בקורס גרפיקה ממוחשבת בחלק של הכנה ליציאה לעבודה. וגם אם קיבלו הדרכה בנושא זה, קשה להפנים צורת חשיבה אחרת כשבפועל, ברירת המחדל הטבעית היא לרוץ לגייס כמה שיותר לקוחות כמעט בכל מחיר.
אתן בטח מכירות את התרחישים הבאים:
• לקוח: "אנחנו רוצים סדרת מודעות אבל רוצים לשלם כאילו זו מודעה אחת. אין לנו תקציב ליותר מזה. יש אפשרות לבוא לקראתנו?"
• גרפיקאית: "מתי הדד ליין שלכם? תשובה: אתמול! או- עוד יומיים. ואנו צריכים עבודה סביב השעון. אנחנו חייבים להספיק לפני חג השבועות. מה? תוספת? למה שאשלם תוספת- הרי את אותה עבודה במקום בשבוע את עושה ביומיים דחוסים".
• לקוח: "אין לנו רעיון, אנו לא יודעים מי קהל היעד. בריף? מה זה? לא שמענו על זה מעולם"
• לקוח: "לגבי מה שעשית במשך שבוע שלם- זה לא נראה לנו. אולי אפשר רק להחליף את הויזואל (או משהו אחר שמשמעותו- עשיית המודעה כמעט מהתחלה).
• או – "אולי אפשר לעשות רק עוד שינוי אחד? זה באמת השינוי האחרון" (אחרי שלושה שינויים שכבר ביקש מעבר לסיכום). אמנם קורס גרפיקה ממוחשבת לא נלמד במכללה לשיווק אלא דווקא במכללה לעיצוב גרפי, אבל בגלל העובדה הזו נשאלת כמעט מאליה השאלה: איך נוכל לוודא שהתרחישים האלה לא יקרו לנו? האם יש לכך באמת פתרון רציני?
קורס גרפיקה ממוחשבת – איך מתנהלות אלו שסיימו אותו?
טיפים חשובים לבוגרת קורס עיצוב גרפי
גרפיקאיות יקרות – גם אם שמעתם את הדברים האלה בלימודי עיצוב גרפי במכללה בה למדתם, זה קריטי לעשות שינוי בחשיבה. כי בדרך הפעולה שציינו קודם, לא רק שאתן לא מרוויחות מכך, אתן מפסידות הרבה: גם בזה שהולך לכן הרבה זמן לאיבוד – זמן בו אתן יכולות להרוויח הכנסה נוספת. וגם בזה שהלקוח מתרשם לרעה.כשהוא רואה מעצבת גרפית שנותנת לו לשגע אותה, להפר סיכומים, מסכימה לעבוד בשעות מאוחרות לתוך הלילה ועוד- הכל נותן רק רושם והרגשה של חוסר מקצועיות.ממש חבל שלא מכניסים את זה כחובה בכל קורס לגרפיקה ממוחשבת- להגיד לתלמידות גם 100 פעם – שהמוצר אותו אתם מוכרים ללקוחותיכם, אינו העיצובים שלכם, כפי שנקל לסבור בטעות, אלא אתם עצמכם! באופן כללי צריך לדעת שברוב המקרים, כדי שהלקוח יקנה את המוצר, הוא צריך לקנות את המוכר עצמו.כן, זו לא טעות. הכוונה היא שאם הלקוח מתלהב מהמוכר של המוצר או השירות, והוא נראה בעיניו מקצועי ואמין, בעל יכולות גבוהות, אז יהיה קל לו לקנות את המוצר או השירות ואף לשלם עליו מחיר גבוה ממה שהוא שווה. (וגם גבוה ממה שחשב בעל המקצוע לבקש).
ניהול לקוח בקורס גרפיקה ממוחשבת
מקובל בקורסי גרפיקה ממוחשבת לעסוק לקראת סיום הלימודים בנושא ההכנה לעבודה. מעטים יודעים כמה נושא זה הוא קריטי להצלחת התלמידות להשתלב בהצלחה בשוק העבודה. כחלק מההכנה מלמדים על מה עושים ואומרים בראיון העבודה (ומה לא עושים), כיצד לפנות באופן יזום למעסיקים פוטנציאליים ואפילו לומדים לכתוב קורות חיים בצורה מסודרת.אבל משום מה, נושא ניהול הלקוחות נדחק הצידה וזוכה להתייחסות מועטת. במכללת אימג' ללימודי עיצוב גרפי שמים דגש רחב על נושא זה על כל היבטיו הרבים, מה שעוזר מאוד לבוגרות בניהול מקצועי ומוצלח של לקוחות.זו גם הסיבה שבוגרות רבות של קורס גרפיקה ממוחשבת במכללה פונות זמן קצר יחסית אחרי הלימודים לעבודה עצמאית ופותחות סטודיו לעיצוב גרפי מצליח. והסיבה לכך ברורה – כשמנהלים נכון לקוחות, הם יוצאים מרוצים וממליצים. וחבר מביא חבר וכך אפשר לגדול ולהרוויח הרבה יותר מאשר עבודה כששכיר.במאמר הבא, תקבלו כלים איך למצב את עצמכן ברף הגבוה של מעצבות גרפיות שחושבות בצורה נכונה, שמשדרות מקצועיות ושיודעת בדיוק מה הלקוח צריך.