לימוד אמנות דיגיטלית בשנות האלפיים
כיום, עם התפתחות תוכנת הפוטושופ עם כלי התלת מימד, בצירוף טכניקות עיצוב מיוחדות, ניתן לעשות יצירות שגורמות למתבונן לעצור ולשאול את עצמו אם זה אמיתי או לא. אמנות דיגיטלית פירושה עיוות של מרחב וזמן. ליצור בלי המגבלות ההגיוניות והמציאותיות. זו בעצם יצירה חפשית באמת הפורצת את גבולות הדמיון ומאפשרת ליוצר לעשות דברים מקוריים ומיוחדים כפי הרוח האומנית השורה עליו.
לימודי גרפיקה דיגיטלית
אמנות דיגיטלית נקראת גם לימודי אמנות ממוחשבת. מדובר על פריצת דרך בלימודי אומנות. אם עד שנות האלפיים עיקר האומנות היתה ביצירה בידיים ובחומרים השונים, הרי היום עיקר האומנות היא ממוחשבת. כמובן שתחילה צריך ללמוד את עקרונות ויסודות האומנות. אך היום כמעט כל מי שאומנות ועיצוב מעניינים אותו, הולך ללמוד ליצור במחשב.
לימודי גרפירה דיגיטלית פירושם לעצב דברים דמיוניים ומפתיעים במחשב, תוך שימוש בכלים טכנולוגיים. כאן לוקחים בעצם את האומנות הדיגיטלית ומשלבים אותה בעיצוב הגרפי של המוצר המעוצב. זה יכול להיות מודעה, כרזה, פרוספקט, אתר אינטרנט, אריזת מוצר וכל מוצר שעובר עיצוב גרפי. שילוב של אומנות דיגיטלית בעיצוב מציג לנו ראיה שונה של מושגים מוכרים, מה שיוצר עניין שזה אחד המטרות העיקריות של המעצב- לגרום לצופה לעצור, לקרוא את המודעה או הפרסומת ולקנות את המוצר.
ללמוד גרפיקה דיגיטלית בקורס גרפיקה מסודר
לימודי גרפיקה דיגטלית נחשבים ללימודים מתקדמים בתחום הגרפיקה. לכן, מי שרוצה ללמוד גרפיקה דיגיטלית, צריכה להתחיל מקורס גרפיקה ממוחשבת שזה המקום בו לומדים ליצור בצורה ממוחשבת. כאן תלמדי את התוכנות הגרפיות ויסודות העיצוב. לאחר שיודעים כבר ליצור דברים בסיסיים כמו עיבוד תמונה,שימוש בניגודיות כאמירה, העברה חכמה של מסר ויזואלי, שילובי תמונות (פוטומונטאז'), שיבוץ טקסטים וכותרות ביצירה המעוצבת, שימוש בקופוזיציה נכונה, שימוש בצבע כמפתח להבעה חזותית ועוד דברים השייכים ללימודי תקשורת חזותית, אפשר להמשיך לקורס המתקדם ביותר כיום בתחום לימודי גרפיקה דיגיטלית. מדובר בקורס בו מעמיקים בעיצוב מתקדם, בקריאייטיב ורעיונאות, לומדים על שיטות עיצוב בעידן פוסטמודרני ועיצוב מגזרי וכן לומדים ליצור בפונקציות המתקדמות של התוכנות הגרפיות ובתלת מימד. או אז, את מקבלת את כל הידע האומנותי בתחום היצירה הדיגיטלית וכן לומדת את הכלים המקדמים המאפשרים לך ליצור אומנות דיגיטלית דמיונית. אם לימודים כאלה מעניינים אותך, תוכלי לקרוא על כך בקורס עיצוב גרפי למתקדמים. כמו כן, בגלריה של תלמידות קורס עיצוב גרפי ופרסום תוכלי לראות מגוון עבודות שעשו תלמידות בלימודי הגרפיקה הדיגיטלית.
ישנם סוגים נוספים של לימודי אומנות דיגיטלית כגון אמנות פרקטלית, איור ממוחשב, צילום דיגיטלי (שייך ללימודי צילום), עריכת וידאו ומידול בתלת-ממד.
התפתחות הגרפיקה הדיגיטלית
האמנות הדיגיטלית בכלל והגרפיקה הדיגיטלית בפרט, התחילו להתפתח במחצית השנייה המאה ה-20 על ידי חלוצים בתחום כגון פול בראון, הרולד כהן ודייוויד אם. כיום היא אחת מסוגי האמנות הנפוצים בעולם.
מבקריה של האמנות הדיגיטלית טוענים כי זוהי אמנות הנוצרת בלחיצת כפתור, בדומה לטענות שהועלו כלפי אמנות הצילום בתחילת דרכה. בפועל, יצירה דיגיטלית דורשת הבנה עיצובית רחבה, שליטה ברזי האומנות ומיומנות טכנית מקצועית. היצירות הראשונות בתחום נעשו באמצעות תוכנות מחשב והיוצרים היו מתכנתי מחשבים. כיום, בזכות תוכנות כגון אדובי פוטושופ (Adobe Photoshop), קוראל פיינטר (Corel Painter) ומאיה (Maya), העבודה האמנותית נעשתה אינטואיטיבית יותר ונגישה ליוצרים רבים יותר וכן הפופולריות שלה עלתה. כל זאת ניתן ללמוד בקורס גרפיקה דיגיטלית.
זרמים באומנות הדיגיטלית
הסוריאליזם – פירושה מעל המציאות – יצירה מתוך התת מודע, שבירת ההגיון הרצף והזמן. [ ראו דוגמא בצד שמאל ]. אמנים ידועים בזרם זה: רנה מגריט, סלבדור דאלי וכו'
פוסטמודרניזם – אפיון מרכזי של העולם הפוסטמודרני הוא ה"סימולציות" שמוביל ליצירה "סימולאקרות". תיאור המציאות כתחליף לעולם שאיננו קיים – כהעתק ללא מקור. אמנים שיצרו בסגנון הזה : מגי טיילור וג'רי הולסמן. ניתן לראות בסיס דומה בין האמנים הסוריאליסטים לבין האמנים הדיגיטליים .
אם מעניין אותך לימודי אמנות וגרפיקה דיגיטלית וליצור דברים מיוחדים מעבר לזמן ולמוכר בצורה מקצועית, קורס עיצוב גרפי למתקדמות באימג' יתן לך מענה שלם ויביא איתו משב רוח רענן של חדוות יצירה וסיפוק רב.