סיימתם קורס גרפיקה או קורס עיצוב גרפי? רוצים להשתלב בהצלחה בתחום העבודה ולהיות חלק מקהילת הגרפיקאים והמעצבים הגרפיים? עובדים תקופה כמעצבים גרפיים שכירים ורוצים לפרוש כנפיים ולהתחיל לעבוד כעצמאיים? ישנם יסודות חשובים שיעזרו לכם להצליח בתחום ויחסכו לכם זמן, כסף ועוגמת נפש. במאמר זה נפרט על יסודות המקצוע למעצבים גרפיים וניתן טיפים חשובים מנסיונם של מעצבים ותיקים.
תיק עבודות בעיצוב גרפי
בכל קורס לעיצוב גרפי, בונים איזשהו תיק עבודות. בדרך כלל תיק זה לא מושקע מספיק ואין בו מספיק עבודות המראות שליטה בכל רזי המקצוע. לכן, בשלב הראשון שלאחר הלימודים, מומלץ לשדרג את תיק העבודות לרמה גבוהה. לעשות את העבודות עוד הפעם בצורה יותר מושקעת, לנסות לעשות כמה עיצובים ללקוחות אמיתיים אפילו בחינם ולהכניס אותם לתיק העבודות. במאמר איך לבנות תיק עבודות בעיצוב גרפי? תוכלו לקבל רעיונות וטיפים בנושא.
בקורס עיצוב גרפי במכללת אימג' שמים דגש על תיק עבודות סופר מושקע ועל מיתוג אישי של התלמידה, כך שבסיום הלימודים התלמידות לא צריכות לשדרג את התיק ויכולות מיד לצאת לראיונות עבודה עם תיק עבודות מקצועי ומרשים. בגלריית עבודות קורס עיצוב גרפי ופרסום תוכלו להתרשם ממגוון עבודות של תלמידות.
ראיון העבודה
אם לא עשיתם כמה סימולציות של ראיון עבודה במסגרת ההכנה לעבודה בקורס עיצוב גרפי אותו למדתם, תוכלו לפנות למאמן אישי ובכמה מפגשים להכין את עצמכם לראיונות העבודה כדי שתוכלו להגיע אליהם רגועים, בטוחים ולעשות רושם של עובד ששווה לשכור אותו. בנוסף, תוכלו לפנות אלינו- מכללת אימג', ונשמח לצרף אתכם לסדנא להכנה לעבודה הכוללת גם העצמה אישית, מיתוג אישי וכל מה שדרוש כדי להשתלב בהצלחה בשוק העבודה.
רכשו ביטחון עצמי
אם כבר מדברים על יסודות המקצוע למעצבים גרפיים, ביטחון עצמי הוא מצרך הכרחי לא רק לשכיר אלא גם ובעיקר למי שעובד בתחום כמעצב עצמאי. כשמעצב גרפי מקבל עבודה, הוא בעצם צריך להוביל פרויקט, להחליט החלטות נחושות בתהליך העיצוב ולנהל שיח מקצועי עם לקוחותיו. ברוב המקרים, הלקוח יפנה אליכם בחשש ובחוסר ידע רלוונטי, ולעתים זו תהיה עבורו מהפעמים הראשונות שהוא עובד עם מעצב. מחובתכם לשדר לו ביטחון ורוגע, כך שיקבל את ההרגשה שהגיע למקום הנכון.
ככל שתתמקצעו, תלמדו, תקראו ותצברו ניסיון – כך ביטחונכם העצמי יעלה, מאחר והחלטותיכם תהיינה מגובשות ומבוססות ויהיה לכם יותר קל לעמוד מאחוריהן. כאשר תהיה בפניכם הזדמנות לדבר בפני קהל, בין אם במסגרת המשפחה ובין במסגרת חברתית או מקצועית- תפסו אותה בשתי ידיים. זו דרך מצוינת ללמוד להביע את עצמכם בצורה חלקה ובוטחת, תוך העלאת ביטחונכם העצמי.
היו אמיתיים
בכל שלב בקריירה שלכם כגרפיקאים או כמעצבים גרפיים, הקפידו לדבר אך ורק דברי אמת. לעתים קורים מצבים במקום העבודה או עם לקוחות, בהם נראה ששקר קטן או סילוף־אמת קל יוכלו לפתור את הבעיה כולה. אך מעבר לכך שאמת היא ערך מוסרי בסיסי עליכם לדעת שמדובר בנזק גדול ורב לכם, לתדמיתכם ולקריירה שלכם.
כל בעל מקצוע המרגיל את עצמו לשקר, לוקח סיכון גדול בו לקוח יגלה את התרמית – ומכאן ועד לאיבוד השם הטוב הדרך קצרה מאוד, בעוד הדרך לטיהור השם ארוכה ומפרכת. לקוח שמרגיש מרומה, הופך להיות המפרסם השלילי הכי גדול.
לעומת זאת, אנשים שהם ישרים ואמיתיים, בדרך כלל אהובים על המעסיקים ועל הלקוחות וזוכים לסיעתא דשמיא מיוחדת. לכן, מידת ה-"אמת" היא מיסודות המקצוע של כל מעצב גרפי הרוצה להצליח בתחום. כמעצבים גרפיים תמיד היו הוגנים וישרים בכל דרככם עם הלקוח בכלל ובענייני כספים בפרט, הודו על טעויות בכבוד והתנהגו בדרך האמת עם כל אדם עמו אתם בקשר.
פעלו כחוק
כידוע, כל בעל עסק נדרש לעדכן את הגופים הממשלתיים הרלוונטיים ולדווח על נתונים שונים לפי דרישה.
אם אתם מתכוונים לנהל קריירה כמעצבים גרפייים עצמאיים המבצעים פרויקטים באופן פרטי, בררו כיצד עליכם לעשות זאת באופן חוקי ומה זה דורש מכם. באופן אישי, הייתי ממליץ לגשת ליועץ מס מוסמך ולהפקיד בידיו את ניהול תיק העסק שלכם. מדובר בהוצאה משתלמת, מאחר והוא בקי בכל החורים והסדקים בחוק ועושה למענכם את מרבית עבודת הביורוקרטיה המורכבת.
הנפיקו קבלה וגבו מע"מ כחוק עבור כל עבודה עליה אתם מקבלים תשלום, גם אם היא נראית לכם מאוד קטנה וצדדית. מלבד ההיבט החוקי, האתי והמוסרי המחייב אדם להיות כפוף לחוק המדינה בה נמצא, לא כדאי כלל לקחת סיכונים מיותרים בכל הנוגע לרשויות החוק.
במידה ויש לכם הוצאות כלשהן הקשורות לעסק שלכם – בין אם רכשתם חבילת פונטים ובין אם אתם משלמים הוצאות חודשיות קבועות – שמרו את קבלותיהם והגישו אותן לגופים הרלוונטיים, פעולה שעשויה להקל על תשלומי המסים שלכם.
שמרו על זכויות יוצרים
זכויות יוצרים הוא אחד מיסודות המקצוע החשובים למעצב המתחיל. הישמרו כמו מאש משימוש לא חוקי בחומרים המוגנים בזכויות יוצרים (כגון פונטים, תמונות, איורים ואלמנטים). מדובר בנושא שצובר תאוצה בשנים האחרונות ועולה למודעות היוצרים והחוק, דבר שיכול לסבך אתכם עד מעל הראש.
לפני שאתם משתמשים בחומר כלשהו שמסר לכם הלקוח או שמצאתם ברשת, בררו ובקשו לראות אישורים בכתב על כך שמותר ב'שימוש מסחרי'. הרבה חומרים אמנם חינמיים, אך מותרים בשימוש פרטי בלבד. חלקם מותרים בשימוש מסחרי, אך מחייבים מתן קרדיט. השקיעו מעצמכם זמן לבדיקה, וחסכו עגמת נפש פוטנציאלית. זיכרו שכמו שאתם לא הייתם רוצים שישתמשו ביצירה שלכם ללא רשות, כך גם מרגישים מעצבים אחרים. כבדו את זה.
השקיעו בציוד טכני
אם סיימתם קורס עיצוב גרפי, רכשתם נסיון כשכירים ועתה אתם רוצים לעבוד כעצמאים, השקיעו במחשב מהיר הכולל כרטיס גרפי חזק. כך תחסכו זמן רב בעבודה שלכם וכידוע: זמן זה כסף. כמו כן, הקפידו על גיבוי כל החומרים אחת ליומיים שלוש. יש אפשרות לגבות בצורה אינטרנטית בענן (האפשרות היותר מומלצת) ויש אפשרות לגבות על הרדיסק חיצוני. חשוב להתייעץ עם טכנאי מחשבים לפני רכישת ציוד ותוכנות גרפיות. כמו כן ריכשו מגוון של פונטים ומשקלים שונים כדי שתוכלו להפיק עיצוב גרפי ברמה גבוהה.
דבר ידוע הוא שאיכות כלי העבודה משפיעה באופן ישיר על איכות תוצרתו של בעל המקצוע. גם לנו כמעצבים גרפיים ישנו ארגז כלים המכיל את מגוון הציוד הטכני בו אנו משתמשים. ככל שאיכותו תהיה גבוהה יותר – כך גם איכות עבודותינו ועיצובינו.
לסיכום
אם אתם רואים את עצמכם כמעצבים גרפיים, העריכו את המקצוע המדהים שלנו, קבעו נהלי עבודה ברורים וחזקו את היסודות שלכם – ותעלו על המסלול הנכון להצלחה אישית ועסקית.