תחום השיווק הדיגיטלי הוא אחד התחומים המבוקשים והמתפתחים ביותר כיום בשוק העבודה הודות לעובדה שאנחנו מוקפים בכל כך הרבה גירויים מסביבנו : אתרי אינטרנט, מודעות דיגיטאליות, עמודי נחיתה, אפליקציות, דפי פורטפוליו ועוד. כל אלו דורשים התמקצעות ייחודיות כל אלו דורשים התמקצעות ייחודיות ולא רק שליטה בתוכנות גרפיות ספציפיות כגון פוטושופ.
מטרת העל של המעצבת הגרפית היא לשלב בין כמה התמחויות שונות כדוגמת טיפוגרפיה, התאמת צבעים, פריסה של אלמנטים שונים בחלל העבודה, מיתוג וקופירייטינג על מנת להציג עבודה מוגמרת וייחודית.
כיצד ניתן להשתלב בעולם העבודה הדיגיטאלי בעזרת מיומנות העיצוב הגרפי?
עיצוב אתרי אינטרנט
עיצוב אתרי אינטרנט הוא אחד התחומים היותר מורכבים כיום מכיוון שהוא דורש לעבוד באופן צמוד עם הלקוח על מנת להשיג תוצאה שתהיה לרוחו, אך גם תשרת את הגולשים. זהו אחד האתגרים הגדולים לכל בוגר לימודי עיצוב גרפי.
כדי לדעת לעצב אתרים נכון, יש ללמוד תחילה קורס עיצוב גרפי מקיף ומקצועי, בו לומדים כיצד ליצור בכלי העיצוב השונים כמו טיפוגרפיה, קומפוזיציה נכונה, יצירתיות, הבלטה וטשטוש, מרקמים, נראות ועוד. מלבד בחירת הצבעים הנכונה, יש להתאים את המיקום של האלמנטים השונים על גבי המסך כגון פסקאות טקסט, תמונות ואלמנטים גרפיים שונים, כך שנקבל תוצאה שמושכת את העין וברורה לצופה. כאמור, לאחר אחרי סיום קורס עיצוב גרפי, ניתן להמשיך וללמוד איך לקחת את הידע בעיצוב וליישמו בעיצוב אתרים.
עוד אספקט חשוב בעיצוב אתרים הוא התאמת האתר לטלפונים חכמים באמצעות התאמת הגודל והפריסה של האלמנטים האלו למסכים בגדלים משתנים.
בדרך כלל המעצבת הגרפי לא עובדת לבד, אלא בצמוד להנחיות של מומחי שמישות ועיצוב ממשק משתמש שהתפקיד שלהם הוא להפוך את האתר לשימושי וידידותי לגולשים.
חשוב להגיד בהקשר של עיצוב אתרים, שיש להם השפעה מכרעת גם על קידום אתרים (SEO), תחום שמשמעותו קידום אורגני של תוצאות החיפוש. ככל שהאתר מעוצב בצורה מושכת יותר – כך הוא מעודד את הגולש להישאר יותר, לצרוך את התכנים באתר ולמעשה לאותת לגוגל שהוא מצא את מה שחיפש. גוגל אוהב אתרים שזמן השהיה של הגולשים בעמודים השונים גבוהה ומקדם אותם בהתאמה.
עיצוב מודעות דיגיטאליות
מודעות גרפיות דיגיטאליות משתלבות באופן טבעי באינטרנט כיום: החל ממודעות פייסבוק ועוד לבאנרים באתרי אינטרנט. כאן המטרה היא בדרך כלל לעצב את המודעה שתמחיש לצופה את מה שהמפרסם רוצה למכור לו בצורה שתגרום אותו ללחוץ על המודעה על מנת לקבל פרטים נוספים.
ההבדל בין עיצוב טוב לעיצוב מצוין יכול להשפיע באופן דרסטי על ביצועי המודעה ולכן גם על ההכנסות של המפרסם. אם אתה רוצה להקים אתר או לעצב מחדש אתר חדש, מומלץ לקחת מעצב גרפי בעל ניסיון רב בעיצוב ממשקי אתרים. האתר צריך להיות קל לקריאה, בולט, ידידותי לגולש ובלי עומס פרטים או מסרים רב מידי. זו נקודה קריטית שגם אם לא למדתם אותה בקורס עיצוב גרפי חשוב לשים לב אליה בזמן העבודה. אתם הרי יודעים מנסיונכם, שמתי שאתם נכנסים לאתר עמוס בפרטים מרגישים צורך לברוח. ולעומת זאת, כשנכנסים לאתר מרווח ונקי יש יותר חשק לקרוא מה שהוא מציע.
עמודי נחיתה
בעגה המקצועית, עמוד נחיתה הוא העמוד אליו הגולש הגיע לאחר שלחץ על המודעה. בדרך כלל עמוד זה יכלול טופס או שדה טקסט אותו הגולש צריך למלא על מנת לקבל הצעת מחיר, להירשם לאתר מסוים, לרשימת תפוצה וכך הלאה.
המעצבת הגרפית בדרך כלל עובדת עם טקסט מוכן מראש ועליה לשלב אותו בכותרת הדף וכותרת המשנה, ולא פחות חשוב, לעצב את הטופס בצורה מושכת. גם התאמת הצבעים היא עניין שאסור לזלזל בו, ואפילו לצבע הכפתור עליו הגולש לוחץ יש חשיבות מכרעת.
לעיתים, יוצרים מספר גרסאות שונות של אותו העמוד על מנת לבדוק איזו גרסה היא בעלת ביצועים טובים יותר, ולכן יש לבצע שינויים קטנים על מנת לראות איך הם משפיעים על אחוזי ההמרה של הגולשים. אם אתם רוצים ללמוד את נושא ניהול הצבע ושימוש נכון של צבעוניות בעיצוב, אתם מוזמנים להצטרף לקורס גרפיקה ממוחשבת במכללת אימג'.
אפליקציות
היום אנחנו רגילים להשתמש באפליקציות שונות על בסיס יום יומי באופן טבעי ושקוף מבחינתנו, אבל האם שאלנו את עצמנו למה הצבע השולט ב- Whatsapp הוא ירוק או למה שורת האייקונים של המסנג'ר בפייסבוק מופיעה דווקא למטה?
התשובה היא שעלינו למשוך את תשומת ליבו של המשתמש לתכונות החשובות ולהפוך את האפליקציה לכמה שיותר נוחה, אחרת נאבד חלק גדול מן המשתמשים שלא ישתמשו בה או יסירו אותה מן המכשיר.
גם כאן, צריך בדרך כלל לעבוד מול מומחי שמישות על מנת לנצל את השטח הקטן על גבי המסך בצורה הטובה ביותר.
דפי פורטפוליו
דפי הפורטפוליו הם דפים שנועדו להמחיש את יתרונות המוצר או השירות, והם שימושיים במיוחד לחברות שמוכרות מוצרים מורכבים או משרתות עסקים אחרים (B2B). למרות שהם לא מרשימים במיוחד מבחינה גרפית, עדיין יש לא מעט אלמנטים שהעיצוב שלהם יכולה להשפיע על חווית הקריאה והרושם הראשוני:
· עמוד השער והתמונה המייצגת שתופיע בו
· ריווח הטקסט והמיקום של האיורים השונים
· אלמנטים גרפים שונים בעמוד (לדוגמה, טקסטורות, מסגרות וכך הלאה).
עוד סוג של עמודי פורטפוליו הם דוחות חודשים ללקוחות: אלו יכולים להיות דוחות על ביצועי מכירות, לוחות זמנים ויעדים, משימות עבודה שוטפות וכך הלאה. כאן המטרה היא לעצב את הדו"ח בצורה מרווחת שתאפשר לסרוק אותו בקלות בזמן קצר ולהבין את הנקודות העיקריות שמוצגות בו במהירות.
אינפוגרפיקות
אינפוגרפיקה היא דרך להעביר מספר גדול של נתונים או מסרים באמצעות גרפיקה במקום לקרוא טבלאות משעממות או עמודים שלמים. דוגמה לאינפוגרפיקה בסיסית שנמצאת אתנו עוד לפני ימי הרשת היא מפת הרכבת התחתית בערים גדולות בעולם. במפה זו אפשר לראות את הקווים השונים והיכן נמצאות תחנות החיבור שלהם אחד עם השני.
היום אינפוגרפיקות משמשות באינטרנט הן את הקהל הרחב והן חברות העוסקות בניתוחי מידע או חיזוי מגמות עתידיות. הן בדרך כלל פרוסות לאורך ולא לרוחב, כך שהן מתאימות לאופן שבו אנחנו בדרך כלל סורקים מידע ואפשר להציג אותן בקלות אפילו על טלפונים עם מסכים קטנים יחסית.
אם המאמר עניין אותך ואת רוצה להתמקצע בעולם התקשורת החזותית את מוזמנת לקרוא באתר מכללת אימג' על לימודי תקשורת חזותית ועל מה נלמד בלימודי גרפיקה ממוחשבת, הכוללים גם לימודי תוכנות גרפיות: פוטושופ, אילוסרייטור ואינדיזיין. כמו כן את יכולה לקרוא על לימודי עיצוב גרפי מתקדם ופרסום ומהי החשיבה של מעצבת גרפית. במדריכים תוכלי למצוא מאמרים מעניינים נוספים. בהצלחה.