אחד הנושאים החשובים בהקמת סטודיו לצילום זה רכישת ציוד מתאים לסטודיו הצילום. הדבר הראשון שצריך לעשות בתחילת קורס צילום וכן לכל צלמת המעוניינת לפתוח סטודיו, זה להקים את הרקע לסטודיו. הרקע הוא גליל נייר ענק, המגולגל על מוט ברוחב של 2.70 מטר. בגלל שמדובר במתקן גדול, מנהל קורס הצילום צריך להיות נוכח במקום עם פתיחתו הראשונה ולדאוג למקם אותו בצורה הכי נגישה.
המוט עם הגליל יושב על שני חצובות חזקות, מהן יוצא מוט מתכוונן. את המוט אנו מרימים לגובה של לפחות 2 מטר, ואז פותחים את הנייר. כך נוצר גל יפה עד שהנייר שוכב על הרצפה. כל זה נקרא מתקן נייד טלסקופי או בשמו החלופי: מערכת נשיאת רקעים. הכיתה בה מתקיים קורס הצילום או המקום בו פותחים סטודיו, צריך להיות גדול כי גליל הנייר נפרש על הרצפה לאורך של כ- 3 מטר.
בניגוד ללימודי עיצוב גרפי, הקמת הרקע נעשית על ידי שתי תלמידות מקורס צילום. מי שלא לומדת בקורס צילום, תבקש עזרה מאדם נוסף. בפתיחה הראשונית של גליל הנייר, יש לשים לב לקחת סכין יפני או מספרי ברזל איכותיות, ולחתוך את הדבק הסוגר את הגליל בזהירות. מי שתנסה לפתוח זאת עם היד או עם מספריים רגילות זה עלול להיקרע.
גווני הרקע לקורס צילום
לא אתפלא אם אתן שואלות כעת באלו גוונים לבחור עבור הרקע של הסטודיו. ובכן, אמליץ למנהל הרכש של בית ספר לצילום האחראי על תפעול קורס הצילום, או לצלמת המתחילה, לרכוש רקע שחור, לבן וצבעוני.
לגבי הרקעים הצבעוניים, יש מניפת צבעים בחנות הצילום ואפשר לבחור מה שרוצים. אך מאחר וכל רקע נייר עולה כמה מאות שקלים, כדאי לבחור משהו קצת נטרלי שיכול להתאים הן לצילומי בנים והן לצילומי בנות. המרצות של לימודי צילום ממליצות על רקע בז' או אופייט, וכן רקע בצבע בורדו.
שימוש באביזרים של בנים או בנות על רקעים אלה יתן תוצאה טובה. במידה ויש לבית ספר לצילום תקציב נוסף, ניתן לרכוש גוונים נוספים אך לא בטוח שזה יועיל לתלמידות קורס הצילום מפני שהמציאות של מיעוט רקעים מאלצת את התלמידה לפתח יצירתיות במהלך הצילומים וההתפתחות המקצועית חשובה מאוד בקורס צילום.
אם ירכשו מספר גוונים, היא תשתמש במה שהכי מתאים לנושא המצולם ותפסיד את התרגול של התאמת אביזרים לאנשים המצולמים שהוא נושא חשוב של קורס צילום.
לימודי צילום – פתיחת פלאשים
פתיחת פלאשים, קרי, פנסי התאורה, הוא שלב שני של הקמת ציוד קורס הצילום. ניתן לרכוש כל פנס בנפרד אך משתלם יותר לקנות קיט (ערכה) הכוללת שלושה פנסים.
הסיבה לכך – במסגרת הערכה מקבלים מתנה את החצובות לפנסים וכן סופט בוקס, כוורת עם דלתות מתכת וג'לים וכן מטריה. ישנם בתי ספר לצילום, להם כיתות לצילום בהן הציוד פתוח תמיד. דבר זה מונע מתלמידות הקורס צילום לתרגל פתיחת וסגירת הציוד של קורס הצילום. לפיכך, אני ממליץ למי שרוצה ללמוד קורס צילום, לבקש לפתוח בעצמה את הפנסים והחצובות ולרכוש מיומנות בהרכבתם בזריזות.
כמות פנסים מומלצת בלימודי צילום
בקורס צילום לומדים כיצד לפזר נכון את הפנסים. עבור צילומי סטודיו דרושים באופן אופטימלי ארבעה פלאשים: שניים מאירים על הרקע ושניים נוספים מוצבים בצידי הרקע.
אך כאמור, מאחר וערכה כוללת שלושה פנסים, ניתן למקם שני פנסים שמאירים על המצולמים ועוד פנס הממוקם מאחורי הרקע ומאיר מהצד השני. הסטנדרט של עוצמת הפלאש זה 400 וואט. מי שבוחרת לרכוש ארבעה פלאשים, יכולה לקנות אחד מהם בעוצמה קטנה יותר של 200 וואט, דבר הנדרש בתמונות בהן רוצים תאורה רכה יותר.
עוד באותו נושא: