אם את מתעניינת איך לבנות תיק עבודות בעיצוב גרפי, תוכלי למצוא מידע רלוונטי במאמר זה. אך זה לא הכל. הכנו לך הפתעה – לאחר שתביני מה צריך לכלול תיק עבודות בגרפיקה ממוחשבת וכן בעיצוב גרפי, נספר לך כמה סודות שלא תקבלי בשום קורס עיצוב גרפי- מה לעשות ביום שאחרי הלימודים. איך להכין את עצמך נכון להכנס ברגל ימין לשוק העבודה ומה לעשות כדי להצליח בעבודה כעצמאית. אבל כאמור, תחילה נעסוק בכיצד לבנות תיק עבודות בעיצוב גרפי.
תיק עבודות בקורס גרפיקה ממוחשבת
אם למדת קורס גרפיקה ממוחשבת רגיל (יש מכללות שקוראות לו קורס עיצוב גרפי אבל מתכוונות לקורס הסטנדרטי הפופולרי הכולל לימוד תוכנות פוטושופ, אילוסטרייטור ואנידיזיין וכן יסודות העיצוב והבאה לדפוס), אז בקורס זה שנחשב לקורס הבסיסי בתחום הגרפיקה הממוחשבת, בונים תיק עבודות המורכב מפרוייקט מסכם בכל אחת מהתוכונת-
פרוייקט בתוכנת אילוסטרייטור: עיצוב ערכת תלמיד הכוללת עטיפות למחברות וספרים, או ערכות מארזי ממתקים, עיצוב כרטיסי ברכה, משחקי לוח או משחקי כרטיסים.
פרוייקט מסכם בתוכנת אינדיזיין: עיצוב לוח שנה, עיצוב ספר מתכונים או עימוד כתבה למגזין.
פרוייקט מסכם בתוכנת פוטושופ: קולאז' או פוטומונטאז', עיצוב פוסטר או אלבום דיגיטלי.
פרוייקט מסכם ביסודות העיצוב: עיצוב לוגו מסחרי לעסק, עיצוב כרטיס ביקור וניירת רשמית, סדרת מודעות פרסום, עיצוב אריזות שקיות ומוצרי קידום מכירות לעסקים.
איך לבנות תיק עבודות בקורס עיצוב גרפי?
כדי לבנות תיק עבודות בעיצוב גרפי, יש ללמוד תחילה בקורס גרפיקה, את התוכנות הגרפיות עליהם תוכלי לקרוא בהרחבה במאמר תוכנות לעיצוב גרפי חובה להכיר.
אם למדת קורס עיצוב גרפי אמיתי (כזה שמלמד את החלק המתקדם של עיצוב גרפי: טיפוגרפיה מקצוענית, קריאייטיב, פרסום, סדנת פיתוח רעיונות יצירתיים ומפתיעים, עיצוב בעידן הפוסטמודרני, עיצוב לפי מגזרים, הדמיות תלת מימדיות בפוטושופ וכדו')- אז תיק העבודות יהיה ברמה גבוהה בהרבה מזה של קורס גרפיקה סטנדרטי, ויהיה מורכב מ-
עיצוב כרזות פוסט מודרניות
הדמיות בתלת מימד,
פרוייקט עיצוב אשלייתי
עיצוב קטלוג ברמה גבוהה
שילוט חוצות ברמה של משרדי פרסום
מודעות פרסום מקצועיות לעסקים בשילוב סוריאליזם
אם תקראו את רשימת העבודות, תוכלו מיד לזהות שלבנות תיק עבודות בעיצוב גרפי זו משימה מורכבת ואתגרית הרבה יותר מהפרוייקטים שעושים בבנית תיק עבודות בלימודי גרפיקה ממוחשבת.
כדי להתרשם מההבדל בין לבנות תיק עבודות בלימודי גרפיקה לעומת בניית תיק עבודות בלימודי עיצוב גרפי, הכנסי לגלריית עבודות של תלמידות בקורס גרפיקה ממוחשבת ואחר כך, כנסי לגלריה של קורס עיצוב גרפי ופרסום.
אגב, אם יש לך קרובת משפחה שהיא מעצבת גרפית, תוכלי לבקש ממנה עצות פרקטיות איך לבנות תיק עבודות בעיצוב גרפי בצורה נכונה ומקצועית. אבל אחרי שביקרת בגלריות של עבודות התלמידות בקורסי העיצוב הגרפי באימג', וודאי את מבינה שאין תחליף לבניית תיק עבודות במסגרת קורס עיצוב גרפי מקצועי.
בניית תיק עבודות בעיצוב גרפי – מה אחר כך?
עם סיום לימודי העיצוב, רבות שואפות להיות מעצבות עצמאיות. שאיפה זו מתגברת עם הגעת לקוחות פרטיים ראשונים, ובמיוחד אם יש סיעתא דשמיא ומגיעים לקוחות גדולים, מה שנותן תחושה של "הנה, אני מוכשרת ויכולה לנהל סטודיו מצליח משלי".
מה החלום של בוגרות קורס עיצוב גרפי?
בחלומן, הן יושבות במשרד מעוצב ומצוחצח, אדון לעצמן וגובות סכומים נאים על עבודות שהן עושות, המסתכמים להכנסה גבוהה. אבל מה שבדרך כלל לא מלמדים בקורס עיצוב גרפי, זה שהמחסום הגדול ביותר למעצבות גרפיות הוא ניהול לקוח. ישנן כמה סיבות מדוע נוצרים פעמים רבות התנגשויות עם הלקוחות ולפעמים דווקא אלה שהכי באנו לקראתם- הם אלה שיוצאים הכי לא מרוצים.
אז הנה כמה סודות שלא מלמדים במהלך ההדרכה של בניית תיק עבודות בעיצוב גרפי ויעזרו לכם ביום שאחרי סיום קורס עיצוב גרפי.
נמנה שני סוגי טעויות הנפוצות בקרב בוגרות קורס עיצוב גרפי:
הראשונה, זה חוסר הבנה של תהליכי מחשבה העוברים בראשו של הלקוח, מה שמכונה "פסיכולוגיה צרכנית" ואשר צריך לתת להם מענה. אם נבין מה עומד מאחורי הרצונות והדיבורים של הלקוחות ונדע לפרש את זה נכון- התקשורת ביננו תהיה בריאה הן מצד תיאום הציפיות, הן מצד הצבת גבולות והן מצד מתן שירות מקצועי היוצר שביעות רצון.
סיבה שניה – חוסר אסרטיביות. בדומה לחינוך ילדים- אם נציב להם גבולות ברורים ונעמוד על כך שהם יקיימו את מה שדיברנו איתם- הם ירגישו שאפשר לסמוך עלינו ויכנסו לגבולות. בדומה לכך, צריך לעמוד בצורה אסרטיבית אך אדיבה מול הלקוחות.
מי שתהיה מודעת לנקודות הנ"ל תוכל להצליח בעבודתה כגרפיקאית פרילנסית וכמנהלת סטודיו משלה.
איך להפוך תיק עבודות בעיצוב גרפי ללקוחות?
תיק עבודות הוא חלון הראווה של המעצבת הגרפית. לכן, חשוב להשקיע בו הרבה ולבנות תיק עבודות בעיצוב גרפי ברמה גבוהה שירשים לקוחות ויגרום להם להזמין עבודות דווקא אצלך. לאחר שקיבלת הדרכה איך לבנות תיק עבודות בעיצוב גרפי, ולאחר שבנית תיק עבודות מרשים, יש עוד נושא שחשוב שתדעי עליו לפני שאת יוצאת לשוק העבודה: גמישות! במשא ומתן וכן במתן שירות ללקוחות, צריך לגלות גמישות מסויימת. פעמים רבות סיכמנו עם לקוח משהו מסויים ופתאום דברים השתנו. אחד הדברים הקשים לרוב האנשים זה גילוי גמישות במצב בו הם בטוחים כי הם הצודקים. אם נגיב בחוסר גמישות כלפי הלקוח זה יגרום למירמור אצלו מה שעשוי לגרום לנו להפסיד אותו. מאחר ונושא זה יותר שייך לבית הספר של החיים מאשר לקורס גרפיקה ממוחשבת, דווקא בגלל זה אנו רוצים להרחיב ולהביא דוגמא אמיתית שקרתה, ממנה אפשר ללמוד על חשיבותה של גמישות:
איך מעצבת גרפית בונה חוג לקוחות מרוצה?
לקוח סיכם עם הגרפיקאית על רטיינר של 4 חודשים עבור עסק שהוא רוצה להקים. היה צורך לבנות מיתוג, גריד ומודעות פרסום. לאחר 3 חודשים ראה הלקוח שהעסק לא מתרומם והחליט לסגור אותו. הוא פנה לגרפיקאית בבקשה לוותר על התשלום של החודש הרביעי- שזה רבע הסכום שסיכמו מראש. הגרפיקאית לעומת זאת, טענה שאת רוב העבודה של מיתוג העסק ובניית הגריד היא כבר עשתה והתשלום היה בעיקר עבור זה, רק נפרש על פני 4 חודשים. לפיכך היא לא חושבת שמגיע לו החזר. הוא חשב על דברי הגרפיקאית ולא הסכים איתם לגמרי. הוא חזר אליה עם הצעת פשרה- יש לו קרוב משפחה שגם הוא מקים עכשיו עסק. האם התשלום של החודש הרביעי יכול להיות עבור עבודה לקרוב המשפחה. הגרפיקאית לא הסכימה לכך, אך פנתה לחברה שלה, בעלת משרד פרסום. האחרונה ייעצה לה להתגמש ולהיענות לבקשה. בכך הגרפיקאית הרוויחה שני לקוחות- גם את זה שסיים העבודה מולה אך יצא מרוצה ואם בעתיד הוא יצטרך שוב שרותי גרפיקה- ודאי יפנה אליה. ובנוסף, הרוויחה הגרפיקאית לקוח חדש, שאומנם מבחינתה נתנה לו מיתוג בחינם, אבל לקוח זה עשוי לעבוד איתה עכשיו תקופה ארוכה. המסקנה מסיפור זה: גם אם בנית תיק עבודות בקורס עיצוב גרפי מתקדם שנראה מיליון דולר זה עדיין לא מספיק. כי לאחר שהראת ללקוח את תיק העבודות בעיצוב גרפי שבנית, והוא התרשם ורוצה להזמין ממך עבודה, עדיין צריך לדעת איך להתנהל נכון מולו.
עיצוב גרפי – לשנות תפיסה
אפשר ללמוד להתנהל מול לקוחות, באופן שיקדם אתכם באופן הדרגתי אל עבר החלום.
השלב הראשוני, הבסיסי ואולי הקשה ביותר שתעברו בתהליך, הוא שינוי התפיסה שלכם את עצמכם, את המקצוע ואת יחסיכם עם הלקוח. השינוי שתעברו חייב להיות פנימי ומהותי. לכן, אם סיימת קורס עיצוב גרפי, בנית תיק עבודות בעיצוב גרפי שהוא מקצועי ומרשים ועכשיו את מנהלת לקוחות, אנו ממליצים שתהיי בקשר עם עוד גרפיקאיות שלמדו יחד איתך בקורס וכן עם מעצבות גרפיות ותיקות יותר, כך שתוכלי לעבור את השינוי ביחד איתן. הכוונה היא, שבשלבים האחרונים של בניית תיק העבודות בקורס עיצוב גרפי וכן לאחר שכבר מגיעים הלקוחות הראשונים, תדברו ותנתחו ביניכם מה טוב עשיתם בניהול הלקוח ומה דורש שיפור או תיקון. תמשיכו בזה עד שהשינוי בתפיסה ובהתנהלות שלכם יופנם הלכה למעשה. כדאי לכם ליצור מעין פורום סגור בו אתן יכולות להתייעץ אחת עם השניה על כל הנושאים הקשורים לעבודה כמעצבת גרפית וגם מעבר לכך…
ללמוד את פרדוקס הערך יחד עם בניית תיק עבודות מרשים בעיצוב גרפי
בשלבים האחרונים של לימודי עיצוב גרפי, בשלב בו תלמידות מקבלות הדרכה איך לסיים נכון את בניית תיק העבודות בעיצוב גרפי, כך שהוא יהיה מותאם לדרישות המעסיק, ורגע לפני שאתם יוצאים לשוק העבודה, כדאי לכם לדעת עוד משהו חשוב: פרדוקס הערך. פרדוקס הערך קובע בפשטות, כי ככל שהמוצר דורש מהצרכן מחיר גבוה יותר, כן הצרכן יעריך אותו ויחשוק בו יותר. ולהפך – ככל שהמוצר קל להשגה ודורש מחיר נמוך יותר, כן הצרכן יזלזל בו יותר. הבעיה המרכזית היא ששכחתם את פרדוקס הערך, ואתם פועלים בטעות לפי עיקרון שגוי ושונה לחלוטין: ככל שאהיה זמינה יותר, זולה יותר ונכנעת יותר בפני הלקוח שלי, כך הוא ירצה יותר להמשיך לעבוד איתי. אבל בפועל קורא תהליך הפוך- כשהלקוח רואה שהמעצבת הגרפית מנסה לרצות מעבר לטעם הטוב, שהיא לא עומדת על שלה או שהוא רואה שהיא מאפשרת לו לטרטר אותה ולעשות המון שינויים מעבר למה שסוכם- הוא מקבל הרגשה של חוסר מקצועיות והוא מתחיל להרגיש בתת ההכרה שלו זילזול וחוסר הערכה אליה, גם אם העבודה העיצובית שלה מקצועית וטובה. מכאן קצרה הדרך להגיע למצב של לקוח לא מעריך ולא מרוצה.
אם את רוצה לפנות לכיוון עצמאי, במאמר "האם כדאי לעשות קורס עיצוב גרפי" תמצאי ידע יקר ערך איך לשווק את עצמך בתחילת דרכך העצמאית.